Torma Zsófia - Sumér nyomok Erdélyben

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Torma Zsófia - Sumér nyomok Erdélyben
állapot
ÚJ
ISBN
9789639335578
RRP: 2 800 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 960 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek
Régi adóssága ez a kötet a magyar könyvkiadásnak.

A sokszor hivatkozott, óriási munkát végzett régésznő kutatásait, a tárgyi és régészeti adatokkal is bizonyított sumer nyomokat fedi fel.
TORMA ZSÓFIA (1840-1899) a világ legelső, terepen dolgozó, ásató ré­gésznője. Az Erdélyben született nemes lány tárta fel az újkőkori (kb. i.e. 5000-3000) tordosi kultúrát, amelyet ma a világ vezető régészei ismertetnek, anélkül, hogy Torma Zsófia nevét megemlítenék.
Több, mint 11.000 rovásjeles agyagkorong is a leletanyagába tartozik, amely feltételezésem szerint azt bizonyítja, hogy őseink már az újkőkorban feltalálták az iskola in­tézményét.
Torma Zsófia hatalmas gyűjteményének jelentős darabjait horvát, román régészek hordták szét. Tudományos írásai ma sincsenek rendszerezve, ki­adva. Az emigrációba kényszerült Fehérné Walter Anna az anyagi gon­djai ellenére is megjelentette Torma Zsófia műveinek rövid összefoglalóját Buenos Airesben, 1972-ben.
Az összefoglaló a „Sumer nyomok Erdélyben” címet vise­li. Torma Zsófia elhallgatásának oka ugyanis az, hogy régészeti leletei alap­ján hasonlóságokat állapított meg a Kárpát – medence és Mezopotámia korai kultúrái között.
A lexikonokban 3 – 4 sort kap és egyáltalán nem említik az 1986-ban kiadott 3 kötetes, 2000 oldalas „Erdély története” című monográ­fiában.

A „SUMÉR NYOMOK ERDÉLYBEN” című ezen kiadványt a régésznő kutatásai, tárgyi és régészeti emlékei, a bizonyított erdélyi sumér nyomok iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.
Adatok
szerző
Torma Zsófia
cím
Sumér nyomok Erdélyben
kiadó
Magyar Ház Kiadó
kiadási év
2008
oldalszám
256
kötés
puha kötés
Cikkszám
945816
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!