Savrola

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Savrola
1 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Sir Winston Churchill
Savrola
Forradalom Laurániában
antik (Metropolis Media), 2010
253 o., kemény kötés, új állapotú
1400.-
Részletek
Sir Winston Churchill mint brit miniszterelnök szinte mindenki számára ismerős, kiváltképp a II. világháborúban betöltött szerepe miatt. Azonban kevesen hallottak róla mint termékeny íróról, festőről.
Még csak huszonhárom éves volt, amikor megírta első és egyetlen regényét, a Savrolát. Bár fikcióról van szó, bizonyos részleteiben kötődik valós eseményekhez, személyekhez, még Churchill családtörténetéhez is. A színhely egy sosem létezett ország, Laurania, ahol egy Antonio Molara nevű diktátor ragadja magához a hatalmat. Az ő ellenfele Savrola, aki az elégedetlenkedők élére áll és kirobbantja a forradalmat. Hamarosan azonban kicsúszik a kezéből az irányítás…
Érdemes kiemelni, hogy a kötet központi nőalakját, Molara feleségét, Lucille-t a szerző édesanyjáról, Lady Randolph Churchillről mintázta.
A Savrola egy diktatúra végnapjainak története. Ugyanakkor olyan eseményeket és helyzeteket vázol fel, melyek a hatalomhoz vezetnek, megmutatva a buktatókat, amiket egy jó vezetőnek el kell kerülnie.
Adatok
Cikkszám
956679
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!