Nyers Csaba - Bevezetés a gabonakonyhába

Nincs raktáron
Nyers Csaba - Bevezetés a gabonakonyhába
állapot
ÚJ
1 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

A gabonák mindent tudnak, amit a korszerűnek nevezett és agyonreklamázott táplálékok nem tudnak. Könnyen és gazdaságosan termelhetők, és tárolhatók. Tápanyagban gazdagok, ízletesen, változatosan elkészíthetők - laktatók, olcsók, egészségesek!
Hiszem és vallaom, hogy a jövő orvostudományának nem a gyógyszer és a sebészeti kés lesz a legfőbb eszköze, hanem a megelőzés és a helyes életmód, s ennek szerves részeként a táplálkozástudomány. Ebben rejlik egészségünk záloga.
Rövid életünket a túlélésért játsszuk. A következőket érdemes átgondolnunk:
"Amíg fiatalok vagyunk, mindent elkövetünk egészségünk ellen, sajnos, sokszor sikerrel. Amikor megöregszünk, mindent elkövetünk egészségünkért, sajnos, akkor más sikertelenül."

Adatok
szerző
Nyers Csaba
cím
Bevezetés a gabonakonyhába
kiadó
Bioter Bt
kiadási év
2001
oldalszám
112
kötés
puha kötés
Cikkszám
9630040743
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A természetes konyha 3
Gyakorlati gabonakonyhai aranytanácsok 7
Rövid áttekintés a honfoglaláskori magyar konyháról 19
Süssünk-főzzünk gabonából
kenyérgabonánk a búza 25
búzacsíra-életcsíra 29
rizs 31
köles 35
hajdina 41
tönkölybúza 44
árpa-árpagyöngy 56
zab 59
rozs és a tritikálé 62
szezámmag 65
lenmag 67
amarant 70
kukorica 72
A hosszú élet titka 75
vöröshagyma és a fokhagyma 75
cékla 77
torma 79
paprika 80
feketeribizli 82
virágpor 83
sütőtökmag és a napraforgómag jótékony hatásai 85
dió 87
ginzeng-gyökér 88
olívaolaj 90
Néhány gondolat... 92
a sertéshúsról 92
a mikrohullámú sütőről 99