Giuseppe Tomasi di Lampedusa - A párduc / Lighea

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Giuseppe Tomasi di Lampedusa - A párduc / Lighea
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9630733714
900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

A párduc kirobbanó sikerében, ha csak részben is, de szerepet játszott az író ismeretlensége, fantáziát mozgató sorsa, valamint azok a romantikus körülmények, amelyek között ez a sajátos hangvételű, izgalmas mondanivalójú mű megjelent. Giuseppe Tomasi di Lampedusa herceg, a régi és nagynevű szicíliai arisztokrata család leszármazottja atyai dédapja, Giulius Lampedusa herceg életregényét írta meg élete utolsó, halálos betegség gyötörte, szűk másfél esztendejében.
A cselekmény 1860. májusában kezdődik és 1910. májusában ér véget. A regény ily módon a legújabb kori olasz történelem talán legjelentősebb félszázadához kapcsolódik, mely Garibaldi vörösingesei partraszállásától az új - lényegében szinte a mai - Olaszország polgári rendjének kialakulásáig, az első világháború előestéjéig ível. E kritikus tabló arisztokrata mesterének,Tomasi di Lampedusának az esetében voltaképp a balzaci "csoda" ismétlődik meg a XX. század közepén.
Kötetünkben szerepel még az író hagyatékából előkerült Lighea, mely a háborút követő két évtizednek alighanem egyik legszebb olasz elbeszélése.

Adatok
szerző
Giuseppe Tomasi di Lampedusa
cím
A párduc / Lighea
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
1984
oldalszám
426
kötés
vászon kötés
Cikkszám
9630733714
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!