Ursula K. Le Guin - A Szigetvilág varázslója

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Ursula K. Le Guin - A Szigetvilág varázslója
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9631164209
980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Óceánföld és Gont sziget helyét hiába is keresnénk a megsárgult középkori pergameneken, hiszen egyike azoknak a csodálatos és tűnékeny képzeletbeli tájaknak, melyek csak az írók és az újraálmodott középkori mítoszok képzeletvilágában léteznek.
Le Guin talányos történetének középpontjában egy falusi bronzkovács fiának a sorsa áll, akit barátai csak Hókának becéznek, s akinek korán felfedezik mágikus képességeit, de ő nyers és pallérozatlan, titokzatos erejét már nem csupán gyerekes játékokra szeretné felhasználni. Így kerül az egyszerű halandók által megközelíthetetlen kútfői mágusiskolába, ahol viszont éppen alacsony származása miatt számos megaláztatást kell elszenvednie a könnyedén sziporkázó, látványos varázsmutatványokra képes főúri csemetékkel szemben. Hogy tehetségét és erejét bizonyítsa, vakmerő bátorsággal egy olyan varázslatba kezd, mely a fiatal nővérek számára szigorúan tiltott.
A fiú, akit később Karvaly néven ismer meg az egész Szigetvilág, megidézi az árnyat, mely ettől a pillanattól elszabadul, és nincs az a varázsló, aki meg merne vele küzdeni. Karvalyt egész ifjú életén át üldözi ez az arcát soha fel nem fedő lény, s később súlyos árat kell fizetnie azért, hogy megtudja, ki is ez a félelmetes erő.

Adatok
szerző
Ursula K. Le Guin
cím
A Szigetvilág varázslója
kiadó
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
kiadási év
1989
oldalszám
216
kötés
puha kötés
Cikkszám
9631164209
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!