David Herbert Lawrence - Lady Chatterley szeretője

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
David Herbert Lawrence - Lady Chatterley szeretője
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9632719239
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek
Büntetett előéletű regény a Lady Chatterley szeretője. Évtizedeken keresztül botránykő volt, 1928-ban, megjelenésekor pornográfia vádjával elkobozták az angol hatóságok. Szövegét megcsonkították, nyomdafestéket nem tűrő szavait, mondatait, fejezeteit gondos munkával törölték. Több mint harminc évet töltött le büntetéséből, míg az 1960-as perújrafelvétel rehabilitálta, s végre Angliában is megjelenhetett a teljes szöveg, amely addig csak külföldön nyomtatott kalózkiadásokban volt olvasható.
Az elgépiesedett civilizáció, a kiégett racionalizmus tagadásának regénye ez, szenvedélyes, poétikus, fésületlen alkotás. A modern társadalom bajainak orvosságát a természetes ösztönök, az érzelmek, érzékek szabadjára eresztésében, az emberi gyöngédségben látja. Tabukat sért meg, a modern regényirodalomban elsőként ábrázolja kendőzetlenül, szókimondóan a testi szerelmet.
Magyar nyelven először 1933-ban látott napvilágot - csonkított formában -, aztán egy fél évszázadon keresztül csak irodalmi legenda volt. Teljes szövegét kapja most kezébe az olvasó, a legenda szétfoszlik, s egy irodalomtörténeti jelentőségű mű foglalja el helyét a könyvespolcon.
Adatok
szerző
David Herbert Lawrence
cím
Lady Chatterley szeretője
kiadó
Magvető Könyvkiadó
kiadási év
1983
oldalszám
469
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
9632719239
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!