Erich von Daniken - A jövő emlékei

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Erich von Daniken - A jövő emlékei
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9637403949
750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

1972-ben egy különös, sok vitát kiváltó filmet vetítettek a mozikban. A jövő emlékei címmel. Erich von Dänikennek, a film és a korábban - külföldön - megjelent hasonló  című könyv írójának nevét akkor ismerte meg a magyar közönség. A szerző nem kevesebbet állított - és állít ma is -, mint azt, hogy Földünk alig ismert, titokzatos ókorában távoli égitestekről magasrendű intelligenciájú lények látogattak el hozzánk, addig nem ismert tudást hozva el a még primitív fokon élő földi embernek, a homo sapiensnek. Mindmáig nem találunk magyarázatot titokzatos jelenségekre. Hogyan kerültek például azok a rendkívül súlyos és nehezen faragható szobrok a Húsvét-szigetre? Kik faragták, mivel és mikor? Hova tűntek - szinte egyik napról a másikra - a maják még ma is ép városaikból? Milyen irtózatos erő segítségével mozgattak meg ma is mozdíthatatlan kőtömböket Dél-Amerikában és Egyiptomban? Hogyan tudtak, miféle - számunkra szinte elképzelhetetlen - matematikai és csillagászati tudás birtokában piramisokat, hatalmas és rejtélyes szobrokat emelni? Hogyan lehet az, hogy, egy az 1500-as években is már csak másolatokból ismert, tehát jóval korábbi térkép olyan nézetben ábrázolja a kontinenseket, mintha a képet egy űrhajóból készítették volna, éppen Kairó fölött? Hogyan kerültek a szaharai barlangok falára űrhajósokat ábrázoló festmények? Milyen tudást és titkokat rejt még az emberiség eddig fel nem derített őskorának története? Däniken világsikerű könyve - többek között - ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Adatok
szerző
Erich von Daniken
cím
A jövő emlékei
kiadó
Háttér Lap- és Könyvkiadó Kft
kiadási év
1990
oldalszám
141
kötés
puha kötés
megjegyzés
foltos lapszélek
Cikkszám
9637403949
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Előszó

5

Bevezetés

7

Léteznek-e emberhez hasonló élőlények a kozmoszban? Lehetséges-e élet oxigén nélkül? Van-e élet halálos környezetben?

9

Fantasztikus utazás az űrben. Istenek jönnek látogatóba. Nyomok, amelyek nem tűnnek el

15

11000 éves térkép? Történelem előtti repülőterek? Az istenek leszállóhelyei? A Föld legrégibb városa. Mitől olvad meg a kő? Amikor jön az özönvíz. A sumerok mitológiája. Csontok, amelyek nem majmoktól származnak! Mindegyik régi rajzoló ugyanazt a sablont használta?

21

A Bibliának biztosan igaza van. Függ-e Isten az időtől? Mózes frigyládája elektromos töltésű volt. Az istenek többcélú járműve a sivatagi homokban. Az előre eltervezett özönvíz. Miért követeltek az istenek bizonyos fajta fémeket?

39

Az istenek szívesen szeretkeztek emberekkel. Újabb közlekedési eszközök tövábbi szemléje. Adatok a gyorsulásról. Egy űrhajóba való bepillantásról szóló első tudósítás. Túlélő mesél az özönvízről. Mi az igazság?

49

Minden régi krónikásnak ugyanaz a bogara volt? És ismét az égi szekér! H-bomba az ókorban? Hogyan fedezhetők fel a bolygók távcső nélkül? A különleges Sziriusz-naptár. Északon nincs semmi új. Hol maradtak a régi könyvek? Emlékek rólunk 6965-ben. Mi marad fenn belőlünk egy totális pusztulás után?

57

Az óriások táncparkettje. Miből éltek a régi egyiptomiak? Hufu csaló volt? Miért állnak a piramisok ott, ahol állnak? Testek, elevenen mélyhűtve? Történelem előtti divattervezők. Teljesen biztos-e a C-14 módszer?

73

Cserbenhagyták-e az istenek a Húsvét-sziget óriásait? Ki volt a fehér isten? Nem ismerték a szövőszéket, mégis termesztettek gyapotot. Az ember végső felismerése

87

Naptár szerint épített dzsungelvárosok. Népvándorlás mint családi kirándulás? Egy isten elszalasztott randevúja. Miért kerek a csillagvizsgáló? Ókori számítógépek. Pompázatos őrületek találkozása

93

Van-e értelme az űrhajózásnak? Kik húznak hasznot a beleölt milliárdokból? Mi a helyzet a sokat szidott repülő csészealjakkal? Atomrobbanás hatvan évvel ezelőtt? A Mars holdja mesterséges bolygó?

103

Jelzések a világűrben. Lehetnek-e fénysebességnél gyorsabb gondolatkapcsolatok? Cayce különös esete. A Green Bank-egyenlet. Az exobiológia kiváló képviselői. Min dolhozik a NASA? Beszélgetés Werner von Braunnal

121

Gondolatgyárak biztosítják a jövőt. A régi prófétáknak könnyebb volt. A kör bezárul

137