Rákmegelőző és gyógyító diéta - makrobiotikus egészségvédelem

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Rákmegelőző és gyógyító diéta - makrobiotikus egészségvédelem
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9630948192
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Michio Kushi (1926) a makrobiotika legismertebb jelenkori kutatója és tanítója. A japán-amerikai fiatalember az 1950-es években kezdte az Egyesült Államokban oktatni a távol-keleti gyökerekből sarjadt korszerű makrobiotikát. Michio Kushi több tucat könyv szerzője, a Kelet-Nyugat Alapítvány, a Kushi Alapítvány és az Egy Békés Világ Alapítvány létrehozója és elnöke, aki rákellenes tevékenységéért tudományos és amerikai törvényhozási, valamint ENSZ-elismerésben is részesült. Michio Kushi az Egyesült Államokban, Brookline Massachusettsben él, és a közelben van a nevét viselő intézet, amely a makrobiotikus elmélet és gyakorlat világközpontja. Emberek ezrei tanulták ott a makrobiotika alapjait és sok százan az elmélyültebb ismereteket, amelyek sarokköve annak átérzése, hogy az ember egyéniségét, viselkedését miként formálja a környezete, ezen belül a táplálék, amelyet elfogyaszt. A makrobiotika az egyensúly megtartására, illetve visszaállítására összpontosít, és ha már nem az egészség megőrzése a cél, segít helyreállítani a megbomlott arányokat. A Kushi Intézetben kifejlesztett tudományos megalapozottságú makrobiotikus alternatív megoldások sokak számára hozták már el a gyógyulást.

Adatok
szerző
Michio Kushi
cím
Rákmegelőző és gyógyító diéta
alcím
Makrobiotikus egészségvédelem
kiadó
Kossuth Kiadó
kiadási év
2005
oldalszám
411
kötés
kartonált
Cikkszám
9789630948197
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A magyar kiadás bevezetője 7
A rák megelőzésének természetes módja
Rák, diéta és makrobiotika 13
A rák és a modern civilizáció 27
A rák megelőzésének természetes módja 34
A rák kifejlődése és a diéta 42
A makrobiotikus rákmegelőző diéta 49
A "jin" és a "jang" a rák kifejlődésében 63
A rák visszaszorítása természetes módon 75
A rák biztos felismerése 84
Orvosilag reménytelen vagy makrobiotikailag reményt keltő állapot? 96
A rákkeltő anyagok mítosza 104
A rákbetegségek fajtái
Csontrák 119
Agytumor 128
Mellrák 140
A női ivarsejtek: a petefészek, a méh, a méhnyak és a vagina rákja 157
Vastagbélrák 172
Leukémia 189
Májrák 200
Tüdőrák 214
Limfóma és Hodgkin-kór 228
A hím ivarszervek: a prosztata és a here rákja 237
Hasnyálmirigyrák 247
Bőrrák, melanóma 257
Gyomorrák 267
A felső emésztőcsatorna: a nyelőcső, a garat, a száj és a gége rákja 278
Kiválasztószervek: a húgyhólyag és a vese rákja 287
Receptek és étrendek
Általános étrendi javaslatok 301
Útmutató rákbetegeknek 312
A sima átmenetért 315
Receptek 324
Konyhai eszközök 377
Javaslatok a csecsemőtápláláshoz 380
Háziszerek, gyógymódok 383
Függelék
A könyvben előforduló orvosi és dietetikai kifejezések magyarázata 395
A szerzőkről 405
A szerzők által ajánlott irodalom (angol nyelvű) 408
A daganatos megbetegedések miatti halálozás alakulása Magyarországon