Feladatgyűjtemény a történelem érettségihez. Szóbeli, 9 -12. évfolyam

Raktáron
Raktárkészlet:
2 darab
Feladatgyűjtemény a történelem érettségihez. Szóbeli, 9 -12. évfolyam
állapot
ÚJ
ISBN
9789631920932
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

A történelem érettségi feladatgyűjtemény-sorozattal a tanár és a diák a gyakorlatban is megismerkedhet a történelem érettségi vizsgával.

A sorozat jellemzői:

Feladatgazdagság · Kötetenként 250-320 feladat.

Megbízhatóság · A kötetek feladatai tartalmukban, megfogalmazásukban és értékelésükben is olyanok, amilyenek az érettségi vizsgán lesznek majd. Gyűjteményünkben az összes érettségi feladattípus előfordul – az újszerű feladatokból több, a hagyományosokból kevesebb.

Rendszerezettség · A feladatokat a részletes érettségi vizsgakövetelmények témakörei szerint rendszereztük. Minden témakörhöz közép- és emelt szinten egyaránt több tesztfeladatot és több esszéfeladatot adunk. A különböző feladattípusokat és a feladat által leginkább fejlesztett képességeket piktogramok jelzik, a közép- és az emelt szintet pedig színnel különböztetjük meg.

Gyakorlás · Mivel az érettségi vizsgán a tudás alkalmazásáról, a történelmi látásmódról, az elemzőkészségről kell számot adni, kötetünk feladatai is ezek gyakorlására adnak módot, sok forrással, ábrával, térképpel, képpel, grafikonnal, statisztikai táblázattal. Gyakran azonos szövegekhez, képekhez, térképekhez van közép- és emelt szintű feladat is. Az esszéfeladatok megoldását esetenként tesztfeladatok készítik elő: ha mindkét feladattípus ugyanarra a témára, forrásanyagra vonatkozik, a tesztfeladatok rávezetnek az írásos és a képi források, dokumentumok értő olvasására, elemzésére.

Felkészülés folyamatosan · A kötetek használatát már 9. évfolyamon érdemes elkezdeni. A gyakorlófeladatok segítségével így már az új tananyag feldolgozásakor figyelembe vehetjük, hogy az adott témakörből milyen jellegű feladatok lesznek az érettségi vizsgán. A kötetek érdekes forrásai, képei is jól felhasználhatók a tanórákon. A feladatgyűjteményekkel folyamatosan készülhetünk az érettségire. Ennek feltétele, hogy minden tanulónak legyen feladatgyűjteménye.

A szerzők · Kaposi József, Szabó Márta és Száray Miklós nagy tanítási gyakorlattal rendelkező pedagógus. Kulcsemberei voltak a jelenleg is használatos történelem érettségi megtervezésének: a vizsgakövetelmények és a feladattípusok kidolgozásának.

A siker elsősorban a tanulóktól és a tanároktól függ. Feladatgyűjteményeink használatával a vizsgára való felkészülés és a felkészítés céltudatosabb és hatékonyabb lesz.

A sorozat tagjai:

Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. Írásbeli, 9–10. évfolyam

Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. Írásbeli, 10–11. évfolyam

Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. Írásbeli, 11–12. évfolyam

Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez. Szóbeli, 9–12. évfolyam

Adatok
szerző
Kaposi József, Száray Miklós
cím
Feladatgyűjtemény a történelem érettségihez. Szóbeli, 9 -12. évfolyam
kiadó
Oktatási Hivatal
kiadási év
2020
oldalszám
160
kötés
puha kötés
raktári szám
NT-81462
Cikkszám
9789631920932
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!