N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc - Latin nyelvkönyv I.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 darab
N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc  - Latin nyelvkönyv I.
állapot
ÚJ
ISBN
9789631975154
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Kiknek ajánljuk?
Középiskolában latint tanulóknak, azoknak, akik most kezdenek el a nyelvvel foglalkozni.

Melyek a tankönyv legfontosabb jellemzői?

A tankönyv egy négyrészes tankönyvsorozat 1. része. Megfelel a Nat 2012 és kerettanterv követelményeinek. Egy tanévnyi tananyagot tartalmaz.
A tankönyv szövegei – a tanév során elvégezhető mennyiségben - a rómaiak őstörténetét tárgyalják a királyság korával bezárólag, valamint a római és a vidéki élet egy-egy szeletét mutatják meg, többek közt a családot, a lakóházat, az oktatást, a közigazgatás szerkezetét, a mitológia és a vallás hatását a mindennapokra. A kötet egyben magában foglalja szinte a teljes alaktant.

A tankönyv tizennégy tematikus egységre, három egységenként egy-egy ismétlő feladatsorra oszlik. A kötet végén található Appendixbe kiegészítő anyagok kerültek, ezután következik a latin-magyar szótár és a színes melléklet. A tematikus egységek az olvasmányt megelőző magyar nyelvű bevezetővel kezdődnek. A szemelvények után találhatók a Grammatica, a Lexica és a feldolgozást segítő gyakorlatok. A művelődéstörténeti ismeretek és feladatok jelentős szerepet kaptak. A gazdag képanyag, a részletes képaláírások és a mellékletek jó alkalmat teremtenek az érettségi követelményeknek is megfelelő képelemzés gyakorlására.

Az egyes szemelvényeket életrajzi ismertető és a mű irodalomtörténeti méltatása vezeti be, a szemelvények nehezebben érthető fordulatait lábjegyzetben magyarázzák a szerzők. Ahol csak lehet, a feladatokban utalnak egy-egy motívum tágabb kulturális összefüggéseire, illetve az ókori és a mai gyakorlat különbségére A latin szövegek sokoldalú elemzésével segíti elő a görög-római kultúra megértését, s utal annak az európai kultúrára gyakorolt hatására. A szövegek megértését életrajzi ismertetők, műelemzések, lábjegyzetek, stilisztikai példatár és részletes latin-magyar szótár segítik. Ugyancsak az elsajátítást segítik az egyénileg, párban vagy csoportosan elvégezhető feladatok.

A tankönyv a korosztályt érdeklő témákat kínál a tanulóknak; egyénileg, párban vagy csoportosan elvégzendő problémamegoldó feladatokkal színesítik a munkát; a hagyományos, „súlykolós, drillező” technika helyett élményszerűvé teszik a tananyagot. A kötet végén nyolcoldalas színes melléklet található. A képekhez bőséges magyarázatot, kérdéseket és értelmező feladatokat illesztettek a szerzők.

Adatok
szerző
N. Horváth Margit, Dr. Nagy Ferenc
cím
Latin nyelvkönyv I.
kiadó
Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
kiadási év
2013
oldalszám
136 + 8
kötés
puha kötés
raktári szám
NT-13119/NAT
Témakör
Egyéb
Cikkszám
9789631975154
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!