A mi világunk 2. - környezetismeret munkafüzet

Raktáron
Raktárkészlet:
3 darab
A mi világunk 2. - környezetismeret munkafüzet
állapot
ÚJ
ISBN
9789633282175
830 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

A tankönyvcsalád szemlélete: - Rácsodálkozni – megismerni – megszeretni – megvédeni. A szerző a holisztikus pedagógia képviselője, ennek megfelelően vallja: az elme, a test és a lélek párhuzamosan fejlesztendő. A tankönyvcsalád a négy évfolyamon folyamatosan alapozza meg a szociális, életviteli és környezeti kompetenciák fejlesztését, az élő és élettelen természet sokoldalú megismerését.

A tankönyv jellemzői közé tartozik a fenntarthatóságra, az életre, a munkára nevelés, a hagyományok megismerése és megőrzése. A szerző a tanulásszervezés során az egyes témaköröket megbontja, és integrált módon dolgozza fel – fokozottan ügyelve a kapcsolódási pontokra. A tankönyvek tanítói segítséggel („segít nekem, hogy magam csinálhassam”) és önálló tanulással elsajátítható, sokszínű tevékenységi formákat tartalmaznak. Jó példák erre a látványfeldolgozás (a képek értelmezése, elemzése), a kísérletek, az élményszerzés a természetben, az információszerzés, valamint a személyes beszámolók és a játékok. A tankönyvcsalád az ismeretekkel párhuzamosan alapvetően fontos nevelési értékeket is közvetít. Megalapozza a gyerekek környezettudatos magatartását, társadalmi-pszichológiai érettségét.

A tankönyvcsalád a tények bemutatását változatos szövegtípusokkal, képekkel, rajzokkal, játékokkal segíti elő. Élmény- és cselekvésközpontú, a tapasztalatokon alapuló tanulásra épít. Modern szemléletű, sok új elemet vonultat fel. Feladatai nagyban fejlesztik a gyerekek kreativitását. Az alapvetően fontos megismerési módszerek – tanulmányi séta, kísérlet – mellett fontos az újabb ismeretszerzési módszerek kipróbálása. A tankönyvcsaládhoz tartozó digitális tananyagok filmjei, interaktív feladatai és kérdéscsoportjai segítik az élményközpontú környezetismeret-tanítást. Lehetőséget teremt számukra a természettudományos kutatási módszerek megismerésére. Az évfolyamok témáinak egymásra épülésével jól megalapozza a felső tagozaton ráépíthető ismereteket.

Adatok
szerző
Dr. Mester Miklósné
cím
A mi világunk 2. - környezetismeret munkafüzet
kiadó
Oktatási Hivatal
kiadási év
2014, 2016, 2020
oldalszám
68
kötés
puha kötés
raktári szám
AP-020913
Cikkszám
9789633282175
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!