Will Parfitt - Kabbala - A tudat térképe

Nincs raktáron
Will Parfitt - Kabbala - A tudat térképe
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9635288220
2 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Részletek

A kabbala - szó szerint "átadás", hagyomány" - misztikus teozófiai irányzat, amely ókori alapokra épülve főként a középkor végén virágzott. A VII. század óta bibliaértelmező módszerként ismert. A XIII. századtól kezdődően nagy hatást gyakorolt Európában a keresztény misztikusokra és humanistákra is. A kabbalisztika a kabbalával kapcsolatos ismeretek összessége, különböző eljárások és módszerek gyűjteménye, illetve a kabbalához tartozó szám-, betű-, és névmisztika rendszerek összessége.
A kabbala több könyvből áll: a legelső az "Alakzat Könyve", amely csak 300 betű, mégis a teljes bölcsességet tartalmazza. A legnagyobb a "Ragyogás Könyve", amelynek központi gondolata az, hogy a világegyetemben minden mindennel kapcsolatban áll, s e kozmikus tánc mögött rejtett rend és jelentés húzódik meg. A kabbala szerint ezt a rejtett jelentést a földi dolgokban való közvetlen elvegyülés, nem pedig a világon való túllépés által lehet a legjobban fölfedezni.
A kabbala mindenkié, aki pompájának részese akar lenni: azoké is, akik az egyszerű, evilági úton járnak, s azoké is, akik a legmagasabb csúcsokra törnek.
Ebben a csodálatosan egyetemes rendszerben segít eligazodni Will Parfitt könyve, aki harminc éve foglalkozik ezoterikus pszichológiával, ezen belül a kabbala és az Élet Fája gyakorlati alkalmazásával a személyiségfejlesztésben.

A sztárvilágban az angol filmrendező, Guy Ritchie, és felesége, Madonna népszerűsíti a kabbalát, akik több milliárd forintnyi összeget áldoztak erre. Olyan hírességek csatlakoztak a kabbala tanításaihoz mint Goldie Hawn, Diane Keaton, Mick Jagger, Demi Moore és Liz Taylor.
Mindannyian hiszik, hogy minden okkal történik a világban, nincsenek véletlenek, és mindenki felelős a tetteiért.

Adatok
szerző
Will Parfitt
cím
Kabbala - A tudat térképe
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2004
oldalszám
197
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789635288229
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!