Gerencsér Kinga - Babajátékok

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Gerencsér Kinga - Babajátékok
állapot
ÚJ
ISBN
9789639445260
750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

A természetben talált anyagokból különféle játékokat készíthetünk. Az egyik legcsodálatosabb anyag a fa, hiszen holtában is él. Nem hervad el, mint a lágyszárúak, nem olyan kemény és hideg, mint a kő. De talán a legfontosabb, hogy mindenhol és mindenki számára elérhető. Szín- és formagazdagsága, erezete, illata, tapintása, alakíthatósága a vele dolgozó embernek is örömet szerez.
A fa külső megjelenése révén melegséget, természetes vonzalmat ébreszt bennünk. A legtöbb fajáték elkészíthető műanyagból is, de nem nyújtja azt az élményt, mint egy fajáték.
A fa környezetvédelmi szempontból is előnyös, mert a fából készült játékok ökológiai mérlege (vagyis az, hogy termelése és megsemmisítése mennyire szennyezi a környezetet) jóval kedvezőbb, mint a mesterségesen előállított anyagokból készülteké. A fajátékok tartóssága is jóval nagyobb, élettartama több játékos nemzedékre kiterjed.
Az egyszerű, házilag készített játékokat kiszorították a gyári termékek, pedig fajátékok készítéséhez nem kell gyakorlott barkácsolónak lennünk, mert faanyagból könnyű a formázás, a szerelés és a javítás, csak ismernünk kell azokat az egyszerű kéziszerszámokat és eljárásokat, amelyekkel terveinket megvalósíthatjuk. E könyvvel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a fa újra tért hódítson gyermekeink játékai között, és céltudatos tervezéssel, hagyományainkat ápolva magunk is tudjunk igényes fajátékokat készíteni.
A játékokat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán tanuló hallgatók munkáiból és külföldi katalógusokból témakörök szerint úgy válogattuk össze, hogy otthon, házilag is egyszerűen elkészíthetők legyenek.
Jó szórakozást és sok örömet kíván a barkácsoláshoz!

Adatok
szerző
Gerencsér Kinga
cím
Babajátékok
alcím
Alkatrészrajzokkal
kiadó
Cser Kiadó
kiadási év
2003
oldalszám
31
kötés
puha kötés
sorozatcím
Színes ötletek - Fajátékok
kötetsorszám
3
Cikkszám
9789639445260
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Előszó 5
Anyagok, eszközök és műveletek 6
Ágy fölé akasztható játékok
Csillagok 8
Golyócskák 10
Bohóc 12
Rágókák
Karikarágó 14
Négyszögrágó 16
Gyűrűs rágóka 18
Maci 20
Csörgők
Nyeles csörgő 22
Babakocsicsörgő 24
Játékok
Gurulóhenger 26
Keljfeljancsi 28
Kukac 30