László Ervin - Világváltás

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
László Ervin - Világváltás
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789639725270
1 850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 19 Ft
Részletek

Egy új kor hajnalát vagy az összeomlás végnapjait éljük? válaszúthoz közeledünk: az egész világot érintő fordulóponthoz. A túlélésünk vált kétségessé. Rajtunk múlik, hogy összeomlás következik vagy áttörés egy új típusú világ felé. Erről szól László Ervin új könyve. Tudományos kutatások eredményeire támaszkodva elemzi az emberiséget válasz út elé állító környezeti és társadalmi veszélyeket. De ennél sokkal többet is tesz: az átalakulásnak ebben a drámai korszakában "útikalauzt" nyújtó új szemlélettel áll elő. A legújabb tudományos eredményeket felhasználva vázol fel egy új világképet: a világunkban a kvantumjelenségektől kezdve a bioszféra evolúcióján át egészen a csillagrendszerekigsokkal nagyobb a koherencia, mint ahogy azt korábban képzeltük. Ha sikerül megértenünk a változó világunk összefüggéseit és kialakítanunk egy új, egységen alapuló világképet, akkor már a megérzéseinkre és a bölcsességünkre támaszkodva magabiztosan haladhatunk előre.
László Ervin a párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot szerezte meg, négy egyetem választotta díszdoktorává (az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban és Magyarországon).
Számos díjjal tüntették ki, többek között 2001-ben megkapta a japán békedíjat, a Goidíjat, 2004-ben pedig Nobelbékedíjra jelölték. Filozófiát, rendszerelméletet és jövőkutatást adott elő különböző egyetemeken az Egyesült Államokban, Európában és a Távol-Keleten. A nemzetközi humanitárius és kutatásszervező központnak, a Budapest Klubnak alapítója és elnöke, a General Evolution Research Group (Általános Evolúciókutató Csoport) alapítója és igazgatója. Több mint 70 könyv szerzője, könyveit 20 nyelvre fordították le. Jelenleg Olaszországban él.

Adatok
szerző
László Ervin
cím
Világváltás
kiadó
Nyitott Könyvműhely
kiadási év
2008
oldalszám
271
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789639725270
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!