Sri Chinmoy - Meditációs technikák

Raktáron
Raktárkészlet:
5 db
Sri Chinmoy - Meditációs technikák
állapot
ÚJ
ISBN
9789639793347
RRP: 1 300 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 170 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Útmutató a gyakorlatok végzéséhez

Ez a könyv a Meditáció című könyv kiegészítője, amelyben Sri Chinmoy átfogó bevezetést ad a meditációba és számtalan – belső felfedező utunk során felmerülő – kérdést megválaszol.
A meditáció a gondolatok uralásának a művészete, és annak a bennünk rejlő valóságnak a szisztematikus felkutatása, amely belsőbb, tulajdonképpeni lényünket alkotja. A meditáció valami teljesen természetes. Egyfajta odafigyelés egy belső hangra, egy belső dallamra, amely gazdagítja, elmélyíti és betölti életünket. A meditáció minden területen fokozza a kreativitást; ahelyett, hogy mechanikus módon élnénk, a meditáció elvezet minket oda, hogy alakítsuk és formáljuk életünket.
A meditáció teljesen veszélytelen, ha körültekintően végzik, és még azoknak is megéri, akik nem törődnek a végső önfelismerés magasabb ideáljával. Ajánlott, hogy kezdetben ne meditáljunk tovább 10–15 percnél. Ha Ön inspirált, akkor a gyakorlási időt lassan (hétről hétre néhány perccel) kb. 30 percre emelheti.
Ehhez sok örömet és sikert kívánunk!

Meditációja megadta neki
amije volt: szeretetet.
A szeretettel megváltoztatta
a világ arcát.

Koncentráció

Koncentrálj és meditálj a tisztaságra.
Nézd csak, minden belső ellenállásod eltűnik,
És szíved ajtaja automatikusan szélesre tárul.

Koncentráció egy tárgyra

Koncentrálj egyetlen egy dologra. Ha a hüvelykujjad hegyére akarsz koncentrálni, képzeld el, hogy hüvelykujjad az egyetlen tulajdonod. Semmi más nem létezik, amit sajátodnak mondhatsz. A test többi része nem a tiéd – csak a hüvelykujj. Ha az orrod hegyére akarsz koncentrálni, érezd, hogy csak az orrod a te tulajdonod. A szemed, a füled, a szád, a végtagjaid nem tartoznak hozzád. Ha valami másra kezdesz gondolni, érezd, hogy idegen területre léptél. Ily módon fejlesztheted koncentrációs erődet. Szabadon eldöntheted, hogy melyik testrészedre koncentrálj, de olyan testrészt válassz, amiről érzed, hogy az teljesen a tiéd. De ne koncentrálj a kezedre, a karodra vagy a lábadra. Testednek egy egészen kis pontját válaszd ki – a szemet, az orrot vagy az ujjhegyet. Minél kisebb, annál jobban megfelel a koncentrációhoz.

Koncentráció a szívverésre
Vannak keresők, akik szívesen koncentrálnak a szívverésükre. Ha ezt szeretnéd tenni, ne félj attól, hogy a szíved megáll, és meg fogsz halni. Nem! Ha igazi hős akarsz lenni a spirituális életben, próbálj meg a szívverésedre koncentrálni. Ez arany alkalom arra, hogy belépj a végtelen életbe. Ha a szívverésed hangját hallod, minden alkalommal érezd benne határtalan és halhatatlan életedet.

Koncentráció lángra

Kérlek, képzelj el a szívedben egy lángot. Most még csak egy apró fel-fellobbanó lángocska, nem erőteljes láng. De egy napon biztosan nagyon erőteljes és teljesen megvilágosító lesz. Tehát minden nap, mielőtt imádkozol és meditálsz, próbálj meg egy égő lángot elképzelni a szívedben. Képzeld el, hogy ez a láng megvilágosítja az értelmedet. Azért nem tudsz úgy koncentrálni, ahogyan szeretnél, mert az értelmed nem képes összpontosítani. Az értelem folyamatosan több dologra gondol, és nagyon sok helytelen gondolatnak esik áldozatul. Az értelem nem kap megfelelő megvilágítást, képzelj el tehát egy gyönyörű szép lángot a szívedben, amely megvilágosít téged. Vidd ezt a fénylő lángot az értelmedbe. Ekkor lassanként egy fénysávot látsz majd az értelmedben. Ha az értelem elkezd fokozatosan megvilágosodni, akkor nagyon könnyű hosszan és mélyebben koncentrálni.

Adatok
szerző
Sri Chinmoy
cím
Meditációs technikák
kiadó
Madal Bal Kft
kiadási év
2017
oldalszám
164
kötés
puha kötés
eredeti cím
Meditation techniques of Sri Chinmoy
Cikkszám
9789639793347
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Útmutató a gyakorlatok végzéséhez
Koncentráció
Légzőgyakorlatok
Mantrák éneklése
A szív megnyitása
Vizualizációk
Vezetett meditációk
Meditáció isteni tulajdonságokra
Meditáció a spirituális tanítóra
Meditációs gyakorlatok művészeknek
Meditációs gyakorlatok futóknak
Meditációs gyakorlatok praktikus célokra