Istenek tüze

Nincs raktáron
Istenek tüze
Szepes Mária
Istenek tüze
antik (Édesvíz Kiadó), 2001
208 o., puha kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Az Istenek Tüze mitikus és égetően aktuális téma. A legendák magja igazat rejt .Az ősnépek az elemi erőket érezték sorsuk urainak, Isteneknek, a tűz számukra az életadó hőt jelentette, a nap sugárszárnyú nemző erejét. A tüzet Hellász mitikus istensége, Prométheusz lopta le a sötétségben bolyongó ember számára az istenek hegyéről, Olümposzról. Megszánta őket. Keservesen lakolt e részvétért. Egy sziklához láncolva keselyű tépte ki a máját.

E mű az „ istenek öröktüzéről” , a Tudás és Halhatatlanság félelmetesen nagyszerű hatalmáról szól, amellyel a törpe halandó visszaélhet. S hogy megteszi, annak a krízisekkel teli ezred – és korszakváltáskor tanúi, elszenvedői vagyunk. Az ember a Vízöntő uránikus overtűrjében a természet ellen fordult. S a Biosznak félelmetes fegyverei vannak : a tűz, a víz, a levegő és a föld. Vulkánkitörések, földrengések, orkánok, vízözön és…
Erről a modern ökológusoknak, szociológusoknak, futurológusoknak rengeteg a mondanivalójuk. De minden válságból, kórságból kivonható annak vakcinája, gyógyszere. Könyvem erre az arkámumra próbálja rávezetni az olvasót. Mert a Halak korszaka végetért. Álmára Alkonyi Bárka várakozik. A Vízöntő ember megszületett. Nemzedékének az „Uranium Magnum” viharos kihívásaival kell megküzdenie.
Adatok
szerző
Szepes Mária
cím
Istenek tüze
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2001
oldalszám
208
kötés
puha kötés
Cikkszám
986156
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!