Rákos Péter - Körkörös idő - A Smaragdtábla asztrológiai üzenete

Nincs raktáron
Rákos Péter - Körkörös idő - A Smaragdtábla asztrológiai üzenete
Rákos Péter
Körkörös idő - A Smaragdtábla asztrológiai üzenete
Bioenergetic Kiadó, 2009
168 o., kemény kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
„Való, hazugság nélkül, biztos és igaz. Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van – így érted meg az Egy csodáját.” – e szavakkal kezdődik a Smaragdtábla, melyet a hermetika forrásának, vagyis a mai ezoterikus világkép bölcsőjének tartanak.
Ami lent van (mi magunk és a körülöttünk lévő világ), összességében nehezen érthető, és szinte átláthatatlanul bonyolult. Ami fent van (a fejünk felett évmilliók óta változatlan csillagos ég és annak előterében mozgó tíz égitest), azonban átlátható és kiszámítható. Ha e két sík azonos, akkor a világ is lényegében átlátható és kiszámítható, csupán egy kulcs és egy sajátos nézőpont kell hozzá, hogy ezt az egyszerűséget észrevegyük.
A kulcs pedig éppen ez az azonosság. A földi világ és az emberi lélek nemcsak éppolyan egyszerű és átlátható, mint a csillagos ég, hanem e két sík lényegében egy és ugyanaz: energiáiban, mintázatában, mozgásaiban az égi és a földi világ tökéletes párhuzamot mutat. E párhuzam felismeréséhez egy különleges nyelv elsajátítása szükséges. A Smaragdtábla e nyelv elemeit tartalmazza, míg a nyelv szintaxisára az elemek aktuális elrendezése, egymáshoz való geometriai viszonya utal.
Rákos Péter életműsorozatának első kötete utazásra hív. Utazásra, amely csupán azzal, hogy a Smaragdtábla iránytűje mutatja majd az utat, olyan vidékre vezet odakint és odabent, amely talán örökre megváltoztatja a kedves Olvasó viszonyát a világhoz és önmagához.
Adatok
szerző
Rákos Péter
cím
Körkörös idő - A Smaragdtábla asztrológiai üzenete
kiadó
Bioenergetic Kiadó
kiadási év
2009
oldalszám
168
kötés
kemény kötés
Cikkszám
990433
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!