Hernádi Tibor - A második világháború igaz története

Nincs raktáron
Hernádi Tibor - A második világháború igaz története
állapot
ÚJ
ISBN
978-963-8847-20-1
RRP: 4 000 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 3 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 36 Ft
Részletek

Ez a könyv az 1920-1990-ig terjedő időszak második világháborúval kapcsolatos politika- és diplomáciatörténetét dolgozza fel. A csaknem ötvenmillió áldozatot követelő háború ugyanis a valóságban nem 1939. szeptember 1-én kezdődött. Ez csak a fegyveres harc indítása.
A háború előkészítése az antant-hatalmak által már a versailles-i "békeszerződéssel" megkezdődött. Ekkor kreálták a minden józan logikának ellentmondó Danzig szabad kikötővárost, amelyhez Lengyelország javára kihasították Németország testéből a Danzighoz vezető korridort. Ez a természetellenes állapot végül is a háború megindításához vezetett. Meg kell mondjuk, ez a majdani cassus belli - akárcsak a második világháború lezárásaként Berlin kettéosztása - a győztesek jól kiszámított csapdája volt. Szerencsére a berlini csel nem érte el kiagyalói célját.
A második világháborúnak nemcsak a kezdete, de befejezése sem az utolsó puskalövéssel ért véget. Ezt az időpontot leginkább 1990-re, a Szovjetunió látszatösszeomlásának idejére tehetjük. Komoly dilemma tárgya lehet, hogy 1990 a háború tényleges befejezésének, vagy a harmadik világháború előkészítése intenzívebb szakaszának tekinthető-e?
Akárhogy is vesszük, a koreai háború, az 1953-as berlini felkelés, a dicsőséges 1956-os magyar szabadságharc, az 1968-as prágai tavasz, a tíz-tíz évig elhúzott vietnami és afganisztáni háborúk, Izrael állam erőszakos létrehozása, az arab-izraeli háborúk, Kelet-Európa szocialista gyarmatosítása -, hogy csak a fontosabbakat említsük - ugyanúgy a második világháború következményei, tehát annak része, mint a furcsa "hidegháború", a Kennedyek meggyilkolása, Hruscsov félreállítása, II. János Pál pápává választása, majd az ellene elkövetett merénylet, illetve a Vatikán és Izrael diplomáciai kapcsolatfelvétele, Jézus elítélésének csaknem kétezer év utáni perújrafelvétele, amely tulajdonképpen az Újszövetségi Szentírás egyes részeinek pápai tagadásához vezetett.

Adatok
szerző
Hernádi Tibor
cím
A második világháború igaz története
kiadó
Szerzői kiadás
kiadási év
2009
oldalszám
437
kötés
puha kötés
megjegyzés
kopottas borító!
Cikkszám
990683
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!