Ne függj senkitől! - A társfüggőségről mindenkinek

Nincs raktáron
Ne függj senkitől! - A társfüggőségről mindenkinek
Melody Beattie
Ne függj senkitől! - A társfüggőségről mindenkinek
Édesvíz Kiadó, 2008
277 o., kemény kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Mi is pontosan a társfüggőség, és ki a társfüggő? Társfüggő az a személy, aki engedi, hogy hasson rá egy másik ember viselkedése, s aki rögeszmésen uralni kívánja ezt a valakit. A saját közérzetét a társáétól teszi függővé. Olyan ember, aki következetesen és minden erejével azon van, hogy kikényszerítse a történéseket - a szeretet nevében. A taktikák különböznek, a cél azonban egy és ugyanaz: rábírni másokat, hogy azt tegyék, amit mi akarunk, és úgy viselkedjenek, ahogyan mi elképzeljük. Társfüggő az is, aki egy olyan súlyosan beteg, zavart, ellátásra szoruló vagy szenvedélybeteg emberrel él elkötelezett kapcsolatban, akinek a viselkedése/állapota befolyásolja az életét, ugyanakkor megszállottan irányítani akarja ennek a személynek a viselkedését.
A társfüggőség betegség, amit gyógyítani kell, ugyanis akkor sem múlik el magától, ha a kiváltó oka megszűnik. A társfüggőség megrögzött gondolkodási, érzelmi és viselkedési rendszer, amely önmagunkban és azzal kapcsolatban alakul ki, aki fájdalmat okoz - önpusztító dolog!
Meg kell érteni: mindenki csak saját magáért felelős. Az emberek úgy éreznek, ahogyan érezni akarnak, azt gondolják, amit gondolnak; azt teszik, amit hitük szerint tenniük kell; s csupán akkor változnak meg, ha belül készen állnak a változásra. Az egyetlen ember, akit valaha is megváltoztathatunk - saját magunk. Az egyetlen ember, akit jogunk van irányítani - mi magunk vagyunk.
A Ne függj senkitől! című kötet tanulságos esettörténeteivel, személyes kommentárjaival, gyakorlataival és tesztjeivel érthetően, nyíltan tárgyalja ezt a zavarba ejtő témát. A labirintusból kikerülve szabadság, egészség és boldogság várhat az egykor társfüggő emberekre.
Adatok
Cikkszám
994296
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!