Alan Moore, Dave Gibbons - Watchmen - Az Őrzők II.

Nincs raktáron
Alan Moore, Dave Gibbons - Watchmen - Az Őrzők II.
állapot
antikvár képregény, jó állapotú
ISBN
9789632660707
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Alan Moore és Dave Gibbons méltán világhírű és korszakalkotó képregényének második magyar nyelvű kötete az eredetileg tizenkét részes mű középső négy fejezetét tartalmazza.
A WATCHMEN egyszerre újította meg a műfajt, és állította új kihívások elé annak alkotóit, valamint rajongóinak sorába szólított jó néhány kétkedőt, akik e remekmű előtt nem voltak hajlandók elismerni, hogy a képregény is képviselhet irodalmi értéket.
A WATCHMEN 1988-ban megkapta a sci-fi és fantasy műveknek kijáró Hugo-díjat az egyéb kategóriában, s ez az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin „A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig” listáján („…szívdobogtató és szívszorító olvasmány, igazi vízválasztó egy fiatal médium fejlődéstörténetében”), és idén az Entertainment Weekly az előkelő 13. helyet szavazta meg neki az elmúlt negyedszázad legjobb olvasmányai között.
A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies „szuperhős” azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.
A tizenkét részes képregényt három kötetre bontva nyújtjuk át a magyar olvasónak; az első két kötetet hamarosan követi a művet lezáró harmadik kötet.

Adatok
szerző
Alan Moore, Dave Gibbons
cím
Watchmen
alcím
Az Őrzők II.
kiadó
Cartaphilus Kiadó
kiadási év
2008
oldalszám
144
kötés
puha kötés
Cikkszám
851502
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!