Alice Walker - Az öröm titkának őrzői

-15%
Nincs raktáron
Alice Walker - Az öröm titkának őrzői
állapot
ÚJ
ISBN
9789635040360
3 699 Ft
3 144 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 31 Ft
Részletek

A Bíborszín-ben néhány mondat erejéig feltűnik Tashi, a női beavatási szertartáson átesett olinka lány, akit férje magával vitt az Egyesült Államokba. Ez a könyv az ő története.
Női beavatási szertartás... Milyen költői neve van annak a borzalomnak, aminek következtében a legfrissebb adatok szerint kétszázmillió nő és kislány él állandó fájdalomnak, szülési komplikációknak kitéve, megfosztva minden testi örömtől. Tashi beleőrül a tudatba, hogy rosszul értelmezett hűségből önként vetette alá magát teste megcsonkításának, ami miatt fia agykárosodással születik. Tashi afrikai és amerikai énje mellett megszólal fia, férje, férje szeretője, a közös gyerek és az analitikus is - ebből a többszörös fénytörésből áll össze a rettenet kaleidoszkópja. A szöveg szívhez szóló líraiságát a gyomorforgató félmondatok és képek teszik maradandóvá.
Alice Walker kiáltványnak szánta a könyvét: "Egyszer s mindenkorra véget kell vetni a nők elnyomásának. Ezt a történetet senki sem fogja szeretni, de remélhetőleg elfelejteni sem tudja majd senki."

Adatok
szerző
Alice Walker
cím
Az öröm titkának őrzői
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
2019
oldalszám
355
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
887255
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!