Átjáró 13.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Átjáró 13.
állapot
antikvár példány, jó állapotú
480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Mindig ​hálás egy új évfolyam elé beköszöntőt írni, hát még azzal a tudattal, hogy régi olvasóink, amikor az Átjáró 13. számát elsőként kézbe veszik, rögtön megdöbbenhetnek a változás mértékén. Megfordítják a magazint, belelapoznak, megnézik az oldalképeket, majd az első oldalon a tartalmat, s végül – de írások közül elsőként – a szerkesztői előszó felé fordulnak, hátha az magyarázatot ad a változásra. Új borító, új papír, új tördelés és színes oldalak! Vajon mi indokolta mindezt?
A válasz: a szerkesztőség magas célokat tűzött ki maga elé 2004-re. Kiadóváltással kezdtük az évet, ha valaki az impresszumra tekint, új kiadócímet fog ott találni; új címet, de a régi szerkesztőket. Ezzel együtt úgy gondoltuk, erősítjük a lap magazin-jellegét, oldalainkat dinamikusabbá tesszük, tördelésünkben igyekszünk kicsit modernebbek, szebbek, szemnek kellemesebbek lenni. Emeltük a lap terjedelmét 96 oldalra, és szeretnénk még idén tovább emelni. Jelen számunkban 16 színes oldalt találhatnak olvasóink, de ezek száma is nőni fog. Igyekszünk úgy bővülni, hogy azok is elégedettek legyenek, akik a novellákért szeretik az Átjárót, és azok is, akik kíváncsiak könyvekre, filmekre, találkozókra, játékokra…
Ami nem változik, a szerkesztési alapelv: minőségileg is jót adni, mind a novellák, mind a cikkek terén. Változatlan az a szándékunk is, hogy a science-fiction és a fantasy olvasótáborát ennek a lapnak a keretein belül összefogjuk. Töretlen az eltökéltségünk, hogy ezt nemcsak magazinunkkal, hanem a mellé szerveződő rendezvényekkel is megtegyük: úgymint Átjáró Nap ősszel és tavasszal (az első idén március 6-án lesz), illetve egy egész hétvégés nyári találkozóval. Sajnos a magazin bolti árát 38 forinttal emelnünk kellett, az előfizetői árat azonban megtartottuk változatlanul. Biztatunk mindenkit arra, hogy fizessen elő, hiszen egyes számaink mellé ajándék jár majd.
Magazinunk mellett mind a www.sf.hu, mind a www.atjaro.hu megújul. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat, hozzászólásaikat. És kívánunk jó szórakozást ebben az évben is az Átjáró SF&F Magazinhoz.

Adatok
szerző
Szélesi Sándor szerk.
cím
Átjáró 13.
alcím
SF&F Átjáró irodalmi és szórakoztató magazin – III. évfolyam 1. szám – 2004. február
kiadó
Bolt Kft.
kiadási év
2004
oldalszám
96
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító picit kopottas
kiegészítő információk
Fekete-fehér illusztrációkkal.
Cikkszám
516671
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Bevezető
John Kessel: Minden igaz
Robert Stephenson: Cinema Alteré
Interjú Böszörményi Gyulával
Randevú a filmvásznon – Athur C. Clarke
Gene Wolfe: A hajótörött
Robert J. Sawyer: Mint a régi szép időkben
Robert Silverberg: Szervtoborzó
Márki István: Kőszem
Donald Franson: Héjba zárva
Áttekintő
Könyvkritikák
John Done: Biggin Hill
William King: Égjáró
Vásárhelyi Lajos: Humán attack
El Guarde! – Héttenger szerepjáték
III. Átjáró SF&F Nap
Péter Jackson – Egy hobbit portréja
Darth Vader visszatér
Golden Globe és Arany Málna, Star Trek találkozó, Enterprise
Van Helsing – A szörnyvadász nagyüzemben