Benkő László - Tatárjárás - Dzsingisz szürke szolgálója

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Benkő László - Tatárjárás - Dzsingisz szürke szolgálója
2 999 Ft
2 699 Ft
Kezdete: 2020.06.09   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Részletek

A méltán nagy sikerű Honfoglalás-trilógia után az Olvasó most kézbe veheti Benkő László tatárjárást taglaló nagyívű regényfolyamát. A szerző a világhódító Dzsingisz kán, valamint fiai és unokái nagyratörő terveit és azok megvalósítását egy olyan kortárs szemén keresztül mutatja be, aki személyes sorsának alakulásával meséli el a történetet.

Az 1200-as esztendők elején járunk, amikor Dzsingisz, akinek Isten a hagyomány szerint feladatul szabta minden földek meghódítását, már megalapította birodalmát, és terjeszkedni készül. Egy fiúcska kerül a nagykán udvarába, aki tanulási vágyával és kiemelkedő képességeivel rögtön feltűnik Dzsingisz szürke eminenciásainak, akik a világhódító terveket előkészítendő, egyedülálló kémhálózatot szerveznek.
A kis főhős átesik a kötelező katonai kiképzéseken, és legényke korától részt vesz a mongol hadsereg titkos akcióiban. Ő a klasszikus telepített hírszerző korabeli mintája, aki azt a feladatot kapja, hogy kalmárként települjön le II. András Magyarországán, mint a kémhálózat egyik láncszeme, akinek kapcsolatokat kell kialakítania a királyi udvar prominenseivel.
Az európai küllemű, mongol szolgálatban álló kém pedig megkezdi több évtizedes működését.

Ahogyan a szerzőtől megszoktuk, ezt a fontos korszakot is hiteles történelmi adatokra, leírásokra építve mutatja be úgy, hogy az Olvasó egy pillanatig sem unatkozhat. A részletesen taglalt magyar belviszonyokon kívül megmutatja a nagy világtörténelmi eseményeket, külön tekintettel azokra, amelyek hatást gyakoroltak a Magyar Királyságra.

Adatok
szerző
Benkő László
cím
Tatárjárás
alcím
Dzsingisz szürke szolgálója
kiadó
Lazi Kiadó
kiadási év
2015
állapot
ÚJ
oldalszám
464
kötés
kemény kötés
ISBN
9789632672748
Cikkszám
430398
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!