Válóczy István - Előttünk a csillagos ég

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Válóczy István - Előttünk a csillagos ég
3 000 Ft
2 700 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
Válóczy István
Előttünk a csillagos ég
Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány, 2012
256 o., puha kötés
2700.-
Részletek
A gravitáció trónfosztása. Új paradigmák

A több évtizedes visszatekintés írása közben jöttem rá, hogy az utolsó 4-5 év, az úton valóban elvezetett a csillagos égig, a kozmikus rendszerekig. És ekkor jött a csoda.

Amikor előttem volt a csillagos ég, olyan kozmikus jelenségek, amelyekről nagyon gyakran kiderül, hogy Földünk légkörében, a tengerek vizeiben, minden napjaink gyakorlatában hasonló jelenségek, hasonló törvényszerűségek, folyamatok fedezhetők fel, ha széleskörű ismeretekre támaszkodva, kíváncsi nyitottsággal, rendszerszemlélettel nézzük és látjuk a világot, amiben benne élünk.

Szigorú következetességgel, módszeres elemzéssel bebizonyíthatjuk, hogy évszázados, félreértéseken alapuló fogalmaink mögé nézve, a jelenségek valódi okait fel lehet és fel is kell tárni. Olyan, és hasonló kérdésekre kerestük és találtuk meg, és írtuk le ebben a harmadik könyvben a választ, hogy mi tartja a Földet a Naprendszerben, mi mozgatja a tengerek árapályait, mi tart meg bennünket a Föld felületén, van egyáltalán gravitációs tömegvonzás, miért marad fenn a mesterséges hold a Föld légkörében, mi a helyzet a „fekete lyukakkal”?

Mindehhez, megalapozásként, megismerhetjük azokat az új paradigmákat, új módszereket, eljárásokat, új tudásokat, amelyek segítségével a rendszerszemléletünk úgy alakítható, hogy alkalmas legyen az eddiginél szélesebb körű rendszercsoportok jelenségeinek vizsgálatára, elemzésére, megértésére. Más szóval, az első hat fejezetben a fegyverünket „köszörüljük”.

Már a kérdések feltevése is nehéz, a válaszok sem könnyűek, mert részleteiben kevésbé ismert, bonyolult rendszerek ÁLLAPOTÁT és MŰKÖDÉSÉT kell olyan mélységig megismerni, hogy a következtetéseink nagy valószínűséggel elfogadhatóak legyenek. Erre tettünk kísérletet a VII. fejezetben.

!?!

A követ beledobtuk a vízbe. A víz hullámzik. Trópusi égöv alatt ebből akár egy hurrikán is keletkezhet. A hurrikánoknak nevet szoktak adni. Ha lesz belőle hurrikán, lehet a neve: GRADITON?

„Vannak olyan problémák, amelyek túl bonyolultak a szakemberek számára, s ezért leghelyesebb, ha meghagyjuk őket az amatőröknek.”

(T.A. Edison)
Adatok
Cikkszám
602338
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!