Julius Komárek - Kárpáti vadászatok

Nincs raktáron
Julius Komárek - Kárpáti vadászatok
állapot
antikvár könyv, sérült!
Figyelem
SÉRÜLT!
1 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

A Kárpátok vonulata, az a nagyrészt őserdei eredetű, végtelen rengetegekkel borított terület, szinte egyedülálló jelenség Európában, hiszen túlságosan civilizált kontinensünk többi, aránylag sűrűn lakott részein aligha találunk hozzá hasonlót. Sűrűiben még ott rejtőznek azonban az európai nagy erdei vadakban példányai, melyeket az ember jóformán mindenütt kiírtott, mindeünnen elriasztott, vagy már csak védett területeken és vadaskertekben tenyészt.
Ezek az állatok a Kárpátokban még most is éppen olyan szabadon élnek, mint egykor az egész európai szárazföldön. Ezért ez a vidék a zoolúgus, vadász vagy természetbarát szemében a legérdekesebbnek számít egész Európában.
A könyv, mely most harmadik kiadásban kerül az olvasóközönség elé, vadásztapasztalataimról s a kárpátok erdeiben és hegyeiben átélt, ezekkel a vadakkal kapcsolatos kalandjaimról szól. Mint zoológus évek hosszú során át jártam a kárpátokat. De hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem lettem volna ugyanekkor szenvedélyes vadász is. Hiszen hivatásomhoz, azaz a zoológia tudományához a vadászat tudománya és mestersége jobban hozzátartozik, mint bármi máshoz.
Könyvem vadászjelleggével elsősorban azoknak a vadászoknak kedvét keresem, akik mindig nagy érdeklődést tanúsítottak a Kárpátok állatvilága s annak eredeti állapotában való megőrzése iránt. Ők voltak azok, akik mindig s mindenütt a legjobb barátokként támogattak.

Adatok
szerző
Julius Komárek
cím
Kárpáti vadászatok
kiadó
Tatran Szlovákiai Szépir. és Képzőműv. Könyvkiadó
kiadási év
1965
oldalszám
357
kötés
vászon kötés
megjegyzés
kopottas, foltos borító, hátsó vászon borítás egy része elvált a borítótól
kiegészítő információk
Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva.
Cikkszám
266556
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!