Kötelező drámák röviden - 9-12. osztályosoknak

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Kötelező drámák röviden - 9-12. osztályosoknak
állapot
ÚJ
ISBN
9789635780273
2 290 Ft
2 061 Ft
Kezdete: 2022.04.23   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
Részletek

Kiadványunk azoknak a színműveknek a rövid tartalmát, elemzését, és a művekhez kapcsolódó egyéb információkat tartalmazza, amelyeket az iskolák 9-12. osztályaiban kötelező olvasmányként adnak fel. A válogatást a legújabb, 2020-tól érvényes Nemzeti alaptanterv és az illeszkedő kerettanterv alapján állítottuk össze.

Kötetünk abból a célból született, hogy segítséget nyújtsunk a diákoknak a kötelező drámairodalom feldolgozásában. Nem az a szándékunk, hogy a tanulókat arra sarkalljuk, hogy ne olvassák el azokat a műveket, amiknek a tartalmát és elemzését ebben a könyvben megtalálják. Azt szeretnénk, ha a tartalomismertetések a könyvélmény felelevenítését szolgálnák, az elemzések pedig további szempontokat adnának az értelmezéshez.

A kötet minden része jól felépített, könnyen átlátható rendszeren alapszik.

Először a szerző életéről adunk rövid áttekintést, majd főbb műveit soroljuk fel. Ezután segítünk elhelyezni az adott drámát az életműben.
A cselekmény rövid vázával és a főbb szereplők jellemzésével folytatjuk a színmű feldolgozását. A következő lépést az elemzés és a műhöz kapcsolódó feladatok jelentik.

Az érettséginek megfelelően szövegértési feladatot is kapcsoltunk az egyes művekhez. A tanulást és a színművek megértését kívánjuk segíteni azzal, hogy a műből vett szövegrészletekhez szövegértési kérdéssorokat adunk. Ezek minden esetben az elemzés szempontjából kulcsfontosságúnak tekinthető tényezőkre irányítják a tanulók figyelmét.

Végül pedig érdekességekkel szolgálunk az egyes alkotások kapcsán, egyrészt ezzel is szeretnénk felébreszteni a tanulói kíváncsiságot.

Adatok
szerző
Dr. Cserhalmi Zsuzsanna, Sándor Ildikó
cím
Kötelező drámák röviden - 9-12. osztályosoknak
alcím
NAT 2020 alapján
kiadó
Klett Kiadó
kiadási év
2021
oldalszám
152
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789635780273
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!