Lóránt Károly - Falra hányt borsó

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Lóránt Károly - Falra hányt borsó
állapot
ÚJ
ISBN
9789635140268
3 200 Ft
2 720 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
Részletek

Ez a könyv a felelőtlen hitelfelvétel és a hibás neoliberális gazdaságpolitika elleni eredménytelen küzdelmet kívánja dokumentálni, amelyet a szerző és hasonlóan gondolkodó társai folytattak a rendszerváltást
megelőzően és a rendszerváltás során.


A könyvben bemutatott első két dokumentum még visszanyúlik a hetvenes évekre, az ország gazdasági fejlődési lehetőségeit évtizedekre meghatározó eladósodás kezdetére. Ezt követik azok a glosszák, amelyekkel a szerző a rendszerváltás kezdetén igyekezett felhívni a figyelmet a neoliberális gazdaságpolitika várható következményeire, majd sorozatban azok a cikkek, amelyek részben az akkori gazdaságpolitikát kritizálták, részben alternatívát kínáltak nyújtani a fennálló gazdaságpolitikával szemben.


E cikkek között található a jegybanktörvény elleni állásfoglalás is, melyet 17-en írtak alá: ezek az aláírók tekinthetők a neoliberális gazdaságpolitika elleni harc legfőbb szereplőinek.


A dokumentumgyűjteménynek, korrajznak is tekinthető írások az 1999. évvel végződnek, részben azért, mert addigra a rendszerváltás lényegében már lezajlott részben azért, mert a 21. században már új kihívásokkal, például az európai uniós tagságból származókkal kell szembenézni, ami már egy másik könyv témája.

Adatok
szerző
Lóránt Károly
cím
Falra hányt borsó
alcím
Harcban a neoliberalizmussal 1972-1999
kiadó
Kairosz Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
320
kötés
puha kötés
Cikkszám
311211
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!