Én is tudok számolni 1/1

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Én is tudok számolni 1/1
állapot
ÚJ
ISBN
9789631980370
1 180 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Az Én is tudok számolni 1. és Én is tudok számolni 2. című kiadványok szerzője, Mánfai Zita véleménye szerint: a matematika tanítását első osztályban a gondolkodási módszerek alapozásával, az általános készségfejlesztéssel érdemes elindítani, majd a speciális matematikai készségek, képességek fejlesztésén át juthatunk el a matematikai alapfogalmak tanításához. A tananyag a környezetben lévő személyek, tárgyak tulajdonságainak megfigyeltetésével, csoportosításával, sorba rendezésével, megfogalmazásával, majd a tárgyak térbeli helyzetének megfigyeltetésével, megnevezésével, a téri helyzetek viszonyainak használatával folytatódik. A munkatankönyvben található anyag lehetőséget ad a differenciálásra, a hasonló típusú feladatok önálló feldolgozására. Az utasítások könnyen értelmezhetők, egyszerűek, melyeket eleinte a pedagógus közvetít a kisdiáknak, később a tanulók már önállóan olvashatják, értelmezhetik a feladatokat. A könyv az apró lépések elvén vezeti a tanulókat. Minden esetben épít a tapasztalatok megszerzésére. Új kiadványunk az ismeretek halmozása helyett nagy hangsúlyt helyez a számfogalmak kialakításának előkészítésére, a biztos számfogalom kialakítására, a mennyiségek és a számok összehasonlítására és jelölésükre, a műveletfogalom előkészítésére, a mennyiségek bontására, a pótlásra, az összehasonlításra, a viszonyítási képességek fejlesztésére.

Az új kerettanterv szerint átdolgozott kiadvány egy háromkötetes taneszközcsomag része. A matematika műveltségterület Bevezető szakaszában meghatározott következő tematikai egységek nevelési-fejlesztési céljainak megvalósítását szolgálja: gondolkodási módszerek, halmazok, matematikai logika, kombinatorika, számelmélet, algebra, geometria, mérés, függvények, az analízis elemei.

Az első, előkészítő kötet a spirális építkezést figyelembe véve kezdi meg a fokozatos fejlesztést. Segíti a számfogalom kialakulását, és folyamatosan ismételtet (egy-egy feladattípus egészen a kötet végéig újra vissza-visszatér az egyéb feladatok folyamatos nehezedése mellett).

Adatok
szerző
Mánfai Zita
cím
Én is tudok számolni 1/1
kiadó
Oktatási Hivatal
kiadási év
2020
oldalszám
40
kötés
puha kötés
raktári szám
NT-98527/I/1
Cikkszám
9789631980370
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!