Michael Crichton - A következő

Nincs raktáron
Michael Crichton - A következő
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-679-665-5
1 350 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

"Hát mi folyik itt? - tűnődött Alex. - Mi lesz a BioGen következő lépése?
- Hívd fel a bírói hivatalt, és derítsd ki, mire készülnek.
- Rendben.
- Tudsz valamit az apámról?
- Újat nem.
- Oké. - Valójában egyáltalán nem volt oké, mert egyre biztosabbnak látszott, hogy ez az egész az apja miatt van. Pontosabban a sejtjei miatt. A fejvadászok mentővel érkeztek, és mintát akartak venni tőle, vagy valamilyen sebészi beavatkozásra készültek. Hosszú tűk. Látta megcsillanni rajtuk a napfényt a műanyag fólián keresztül, amikor a mentőorvos beletúrt a dobozba.
Ekkor nyilallt bele a felismerés: ezek a sejtjeit akarják.
Sejtmintákat akarnak tőle vagy a fiától. Hogy miért, azt elképzelni sem tudta, de azt láthatta, hogy ezek azt képzelik, joguk van hozzá. Hívja a rendőrséget? Még nem, döntötte el. Ha körözést adtak ki ellene, mert nem jelent meg, könnyen rács mögé kerülhet. És akkor mi lesz Jamie-vel? Elszántan megrázta a fejét. Nem. Erről szó sem lehet."

Beszélő csimpánzt láttak Jáva szigetén. Egy indonéziai turistacsoport tagjai esküsznek rá, hogy egy beszélő majom zaklatta őket a borneói dzsungelben...
A tudósoknak sikerült izolálniuk a "zsarnokság gént". A genetika fogja lehetővé tenni mások irányítását?
Új transzgenikus házi kedvencek a láthatáron. Óriás csótányok, permanens kutyakölykök - a biotechnológiai ipar keményen dolgozik.
Isten hozta a gének világában. A fejlődés gyors, kegyetlen és ellenőrizhetetlen. Ez nem a jövő, és nem fantázia - ez maga a valóság.
Új testrészekre lenne szüksége? Tényleg kihalóban vannak a szőkék? Biztos benne, hogy egyetlen faj tagjai ülnek a vacsoraasztal körül? Az emberek és a csimpánzok alig 400 génben különböznek egymástól - ezért hasonlít annyira a csimpánzmagzat az emberre? Új génkúra a drogfüggőség ellen - rosszabb, mint maga a betegség? A nagy technológiai ugrások korát éljük, olyan időkét, amikor online eladhatjuk a petéinket vagy a spermánkat dollárezrekért, és postai utánvétellel tesztet csináltathatunk partnerünkről, hogy feltárjuk genetikai hibáit.
Olyan időket élünk, amikor génjeink ötödét valaki más birtokolja, és olyan időket, amikor egy gyanútlan embert és családját végig lehet üldözni az országon, mert értékes géneket hordoznak a kromoszómáikban...
Crichton ördögi tehetséggel szövi a tényeket és a fikciót, egy olyan "szép új" világot tárva elénk, ahol semmi sem az, aminek látszik, és ahol minden pillanatban újabb és újabb ajtók tárulnak fel a kíváncsi emberiség előtt.
A Holnap komoly kihívás elé állítja a gondolkodó és érző embert. Egyszerre komikus és bizarr, egyszerre hátborzongató és felkavaró - a Holnap felnyitja szemünket, és olyan új, sokkoló lehetőségeket tár elénk, melyekről nem is álmodtunk.
A jövő közelebb van, mint hinnénk.
Michael Crichton többek között a Jurassic Park és a Félelemben szerzője, de ő alkotta meg a Vészhelyzet c. tévésorozatot is. Első, nagy sikerű regényét még orvostanhallgató korában írta.

Adatok
szerző
Michael Crichton
cím
A következő
kiadó
Aquila Könyvkiadó
kiadási év
2007
oldalszám
330
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
258787
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!