Michael Crichton - Gyilkos nap

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Michael Crichton - Gyilkos nap
980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

"Erről a könyvről beszél a nyugati világ. És Japán. Remélem, hogy Crichtonnak nincs igaza. Ha igaza van, benne vagyunk a pácban."
Ki tudhatja, hogy Japán mennyire ásta már alá a fejlett világ egész gazdaságát? Különösen az amerikai kulcsiparágakat, mintegy Hirosimáért, talán bosszúból is. A világhírű regényben Michael Crichton egy megtörtént gyilkossági ügy kapcsán ezt a kérdést vizsgálja hihetetlenül precíz tényregényében.
Egy japán tulajdonú Los Angeles-i toronyház 54. emeletén megerőszakolnak és megölnek egy amerikai nőt. Az esetet az épület japán kezelésű biztonsági televízióhálózata filmre veszi. Az amerikai hatóságok mégis csak nehezen jutnak előre a nyomozásban: a videofelvétel ugyanis hamisítvány. Japán pénzek működtetik a reklámokból élő országos és helyi amerikai tévét, rádiókat, lapokat, egyetemeket. Cserébe Japán elvárja, hogy üzleti törekvéseik útját ne keresztezze senki. A kötet végére ugyan lelepleződik a gyilkos, de lelepleződik Japán is, ahol az üzleti terjeszkedés csak a hódító háború legújabb, végtelenül gátlástalan formája.
"Japán tudatosan rombolta szét az USA gazdaságát. Ezzel azonban világválságot idézett elő. Crichton bűnügyi regényében az igazi áldozat: Amerika."

Adatok
szerző
Michael Crichton
cím
Gyilkos nap
kiadó
Maecenas Könyvkiadó
kiadási év
1993
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
490
kötés
puha kötés
ISBN
963-7425-77-2
megjegyzés
borító picit kopottas
Cikkszám
243180
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!