Nacsinák Gergely András, Soós Sándor - Áthosz, a Szent hegy, az istenszülő kertje

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Nacsinák Gergely András, Soós Sándor - Áthosz, a Szent hegy, az istenszülő kertje
állapot
ÚJ
ISBN
9789635140725
3 900 Ft
3 315 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Részletek

Az ortodox kereszténységben Szent Hegynek nevezték azokat a hegyeket, amelyek a lakott vidékektől távol menedéket nyújtottak Isten szolgáinak: a monostorokban élő szerzeteseknek és a magányt kereső aszkétáknak. Valaha számos ilyen Szent Hegy létezett, de mára mindössze egyetlen maradt: Áthosz.
Ezen az erdő borította félszigeten húsz, középkori alapítású monostor áll, melyek amellett, hogy a bizánci építészet, ikonfestészet és más liturgikus művészetek remekeivel dicsekedhetnek, egy még fontosabb kincset is őriznek: a keleti kereszténység eleven lelkiségi hagyományát, mely az apostoli idők óta száll nemzedékről nemzedékre.
Ez a kötet Áthosz nem részletező, de lehetőségeinkhez mérten átfogó bemutatását tűzte ki céljául: olyan kézikönyv, amely eligazítja az olvasót a Szent Hegy és egyes monostorainak történetében, ismerteti a fontosabb művészeti emlékeket, és nem feledkezik meg az ott élő atyák tanításáról sem.
A kötetben a több száz színes fotó mellett részletes szómagyarázat, térképek, ábrák és névmutató segíti az olvasót, hogy bepillantást nyerjen az áthoszi szerzetesség világába.

Adatok
szerző
Nacsinák Gergely András, Soós Sándor
cím
Áthosz, a Szent hegy, az istenszülő kertje
kiadó
Kairosz Kiadó
kiadási év
2020
oldalszám
240
kötés
kemény kötés
Cikkszám
794696
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!