Raymond Williams - Orwell

-20%
ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Raymond Williams - Orwell
650 Ft
520 Ft
Kezdete: 2020.01.26   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Harcos antikommunista, vagy elkötelezett baloldali? Esetleg a kettő egyszerre? Orwell személye és műve viták – vagy inkább elkeseredett ideológiai csatározások – kereszttüzében állt az elmúlt negyven évben. Kevés nála nagyobb hatású politikai szerzője volt ennek a századnak, talán csak Koestler állítható mellé. Kelet-Európában azonban még a nevét is csak titokban lehetett kiejteni. Most, hogy fő műve, az 1984 végre magyarul is megjelent, ideje, hogy a szerző személye is kilépjen a nyilvánosság elé.
Raymond Williams angol irodalomprofesszor kismonográfiája végigkíséri Orwell életét, beszél a fiatal gyarmati tisztviselőről, a párizsi csavargóról és a spanyol polgárháború önkénteséről is, aki nyomban a nemzetközi baloldal belső villongásainak, sőt véres leszámolásának kellős közepén találta magát.
Williams elsősorban társadalmi okokkal, a személyes sors és a történelem konfliktusaival magyarázza Orwell írói útjának kitérőit, látszólagos pálfordulásait, s közben végig művekkel és naplójegyzetekkel dokumentál. E felsorakozó írások egyben azt is bizonyítják, hogy Orwell az 1984 mindent elsöprő sikere ellenére sem egykönyves író.

Adatok
szerző
Raymond Williams
cím
Orwell
kiadó
Gondolat Könyvkiadó
kiadási év
1989
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
139
kötés
puha kötés
ISBN
963-282-243-9
Cikkszám
852603
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Blairtől Orwellig

7

Anglia kinek az Angliája?

19

Írónak lenni

38

Tapasztalat és képzelet

55

Politika

73

Kivetítések

93

Utórezgések

112

Utalások, irodalom, köszönetnyilvánítás

131

A fordító jegyzete

133