A közhiedelemmel ellentétben a paleolit sütés-főzés nem bonyolult és nem is drága. Persze ha valaki rutin nélkül, hirtelen ötlettől vezérelve vásárolja meg a hozzávalókat, jobban megterheli a pénztárcáját és a szabadidejét, mint amennyire szükséges.
Nálam ez a veszély nem fenyeget. Figyelek rád, és segítek mindenben. Ezért negyedik kötetemben azokat a tippjeimet és receptjeimet gyűjtöttem össze, amelyek egyaránt fókuszálnak a minőségi, ám túlzások nélküli főzésre és a könnyen megromló alapanyagok hasznosítására. Egészséggel és ízekkel teli szendvicskrémeket, sonkás-aszpikos felvágottat készíthetsz a legtutibb, ropogós héjú paleo kenyér mellé. Tartalmas salátákat és pazar egytálételeket varázsolhatsz akár maradékokból is, de a táblás csokiról, a tortákról vagy éppen a müzliszeletről sem kell lemondanod. Olyan alapreceptjeimre is megtanítalak, mint a paleo tejföl, az ízletes ketchup, a párszázas friss kókusztej, a dijoni mustár, vagy éppen a rántott hús, a töltött csirke és a levesbetétek.
Mindezek mellett a könyvben megtalálod a helyettesítések praktikus, nagy táblázatát, valamint számos bespájzolós tippet is adok, hogy saját kezűleg, otthon is tudj cukor-, tartósítószer- és adalékmentes paradicsomlevet, paprikalekvárt, savanyúságokat, aszalt gyümölcsöket, paleo vaníliás cukrot, aromás fűszerkeveréket vagy gyógyteát készíteni.
Minőségi, egészséges finomságok várnak rád – túlzások nélkül, átgondoltan, egy kis rafinériával fűszerezve. Tarts velem ebben az élménydús főzőcskézésben!