Stefan Niemayer - Horogkeresztes hamisítók

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Stefan Niemayer - Horogkeresztes hamisítók
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-375-290-6
490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

A náci korszaknak volt egy olyan sajátos "mellékterméke" is, amellyel a komoly történészek sohasem foglalkoztak. Pedig ezek az események is befolyásolták a világ sorsának alakulását a maguk idejében.
A náci vezérek már elég korán belátták, hogy hatalmukat csak kegyetlen háborúkkal tudják kiterjeszteni az abból nem kérő más nemzetek, államok területére. És ha azok a háborúk már folyamatban vannak, akkor ott minden eszköz meg van engedve. Ezért hoztak létre az egyik titkosrendőrségük keretében egy különleges hamisító részleget, amely minden nyelven képes volt előállítani bármilyen igazolványt, okiratot, útlevelet, bizonyítványt, de akár neves emberek kézzel írott leveleit is - és az így gyártott "hivatalos" és "valódi" iratokkal, levelekkel sikerült valósággal lefejezniök az egyik várható nagy ellenséges állam katonai vezérkarát - anélkül, hogy nkik egyetlen lövést le kellett volna adniok.
Még később ugyanezek a hamisítók nem papírokat, hanem... akciót, eseménít hamisítottak! Háborús okot gyártottak egy hamis kommandós támadással saját erőiek ellen, hogy aztán Hitlernek legyen mire hivatkoznia, amikor kirobbantotta a második világháborút.
A legérdekesebb azonban az a sok éven át tartó akció, amelynek során a hitleri gépezetet olajozó idegen valuták nagybani gyártására rendezkedtek be ugyyanezek az emberek. A történelemben annak előtte még nem fordult elő, hogy az államvezetés a maga teljes hatalmi és technikai apparátusával állt volna egy hamisító csoport, egy valóságos "pénzgyár" mellé, amely végül is hatalmas károkat okozott az ellenségnek...

Adatok
szerző
Stefan Niemayer
cím
Horogkeresztes hamisítók
kiadó
Anno Kiadó
oldalszám
200
kötés
puha kötés
Cikkszám
320891
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Mindenek előtt volt a csalás 3
Egy hadsereg lefejezése 12
"Csináljunk háborút!" 80
Egy pénzgyár története 126