Szepes Mária - Corinna története - A Vörös Oroszlán varázslatos nőalakjának katartikus útja és pokoljárása

-15%
ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
9 db
Szepes Mária - Corinna története - A Vörös Oroszlán varázslatos nőalakjának katartikus útja és pokoljárása
2 690 Ft
2 286 Ft
Kezdete: 2020.02.16   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft
Részletek
E könyvben kiemeltem A Vörös Oroszlán című művem sokrétegű cselekmény-szökőárjából az egyik legbonyolultabb, mágnesesen vonzó nőalakot, a XVII. századi Franciaország arisztokrata családjában született, gyönyörű Corinnát. Szajha volt, és tökéletes színésznő. Hűtlen, számító, méregkeverő, intrikus nimfa, hínárba húzó szirén, aki vámpírként kiszívta férje, Louis de la Tourzel életerejét, de maga is áldozatul esett kalandor szerelmi viszonyainak, perverzióinak, játékszenvedélyének.
Pokoljárásának és katarzisának élet- és halálküszöbökön átívelő, szédítő távlatok magasságába és iszonyú mélységeibe merülő történetéről ő maga gyón titkos írásában, amelynek mágikus pecsétjét egyedül akkor törhette fel, amikor elérkezett az ideje.
Corinna alvilági zuhanása a kárhozat szakadékába: diagnózis. Az emberi lélek és a föld kórságának szindrómája, önmaga okozta betegségműve.
Corinna katarzisa pedig a felemelkedés gyógymódja, elixírje, s beteg bolygónk valamennyi lényének, közösségének arkánuma is.
Ki tudta volna jobban ezt Corinnánál, aki a pokol valamennyi bugyrát megjárta, minden bűnös tévedést elkövetett, míg saját gyötrelmein keresztül rá nem ébredt, hogy a másikban önnön húsát tépi, marcangolja, önmagát csalja, öli, tapossa, kényszeríti kínpadra, máglyára.
Corinna ezért határozta el, hogy bukásainak okával együtt, saját naplóját is az emberiség elé tárja, és átmenti a következő nemzedékének.
A közlés ideje elérkezett.
Íme Corinna titkos naplója.
(Részletek Szepes Mária előszavából)

A kötet ráadásként tartalmazza Szepes Mária A Jasper család szégyene című novelláját. A szárnyas fiú története azokról szól, akik valamiképpen kilógnak az átlagos emberek sorából.
Adatok
szerző
Szepes Mária
cím
Corinna története - A Vörös Oroszlán varázslatos nőalakjának katartikus útja és pokoljárása
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2015
állapot
ÚJ
oldalszám
188
kötés
kemény kötés
ISBN
9789635294893
megjegyzés
megjelenés 2015. április 23.
Cikkszám
411602
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!