T. Dénes Tamás - Kódtörő ABC - TitokTan Trilógia I.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
T. Dénes Tamás - Kódtörő ABC - TitokTan Trilógia I.
1 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Ft
T. Dénes Tamás
Kódtörő ABC
TitokTan Trilógia I.
Kriptográfia mindenkinek
antik (Bagolyvár Könyvkiadó), 2002
208 o., puha kötés, jó állapotú
borító picit kopottas, sérült
1900.-
Részletek
A titok ajtaját nem olyan nehéz kinyitni, mint ahogy azt a tudatlan emberek gondolják. Ellenkezőleg,
az a szörnyű, milyen nehéz bezárni.”

Akutagava Rjunoszuke
(1892-1927) japán író

Nos, pontosan erről szól ez a könyv. A titkok elrejtésének, „bezárásának”, vagy éppen a képzeletbeli „ajtókra” szerelt zárak kinyitásának izgalmas módozatairól, amely az emberrel egyidős vágy és lassan az információs társadalom hétköznapi gyakorlatává válik.

A TitokTan trilógia három kötete, a „Kódtörő ABC”, a „Kódtörő XYZ”, illetve a „RejTények” (az utóbbi két kötet nyomdai előkészítés alatt áll), a titkok elrejtésének és megfejtésének, tudományos nevén, a kriptográfiának és a kriptológiának kisenciklopédiáját alkotják. Célom az, hogy a kedves Olvasót könnyed, szinte játékos formában, mégis együttgondolkodással vezessem be abba a misztikusnak tartott világba, amelyről ma még azt gondolja, hogy az csupán a James Bondok, illetve a matematikusok, informatikusok, kriptográfusok kiváltsága.

Szeretném, ha együtt fejtenénk meg a TITOK lényegét, mint az ember egyik legtitkosabb vágyát. A TitokTan Trilógia ebben a több millió éves időutazásban nyújt eligazodást, a természetes rejtőzködés formáitól, a Földünket körülvevő műholdas „nagy fülek”-ig, amelyek napi valósággá teszik Orwell 50 évvel ezelőtti utópiáját a Nagy Testvérről, az ókori víztávírótól, a digitális képekbe rejtett üzenetekig. E kötetben találkozhat magyar nyelven először E.A.Poe és Jules Verne több ismert művében kulcsszerepet játszó kriptográfiával, valamint a Nyomozó iskola című fejezetben azzal a módszerrel, amelynek segítségével „könnyedén” fejthetők meg évszázadokon át megfejthetetlennek hitt rejtjeles üzenetek.

E kötetben találkozhat először a titkosítás és a virágnyelv, a horoszkópok, a csillagképek, az emléknyomok (mémek), a vakok Braille írása és a siketek jelelése, a gyorsírás, vagy akár a LOTTÓ kriptográfiai összefüggéseivel. Külön fejezet mesél a zenébe rejtett titkokról, amelyet valódi kották illusztrálnak. Több, mint 200 kép, ábra, történelmi példa, több, mint 200 lábjegyzet és kiterjedt irodalomjegyzék segíti a tökéletes eligazodást a titok birodalmában. Mindehhez, a témához illően titokzatos kísérőt biztosítok a kedves Olvasó mellé, aki gondolatban végigkíséri Önt eme kalandos labirintuson.

E kísérő neve Kódtörő, aki mint látni fogja „mindannyiunkból egy kicsi”. Hogy pontosan ki Ő, az titok, de reményeim szerint e könyv olvasói számára, a végén mindenképpen kiderül, vagyis a TitokTan nem marad titokban. A TitokTan sorozat internetes honlapján (www.titoktan.hu) számos Titok Próba feladvány és más olyan információ, érdekesség található, amelyek kiegészítik a köteteket. Ilyenek például a könyvbeli rejtjeles kották letölthető, hangos változatai.
Adatok
Cikkszám
981674
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!