Zempléni-hegység turistakalauz

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 darab
Zempléni-hegység turistakalauz
állapot
ÚJ
ISBN
9789633531419
3 690 Ft
3 321 Ft
Kezdete: 2021.08.23   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Részletek

A Zempléni-hegység turistakalauz most megjelent, új kiadásának egyik legfontosabb újdonsága a magyar-szlovák határon átnyúló Nagy-Milic Natúrpark, azaz a Füzértől a szlovákiai Nagyszaláncig húzódó terület turistatérképes, településismertetős bemutatása, a Zemplén Kalandpark új létesítményeinek (Magas-hegy–Szár-hegy drótkötélpálya, átsiklópálya ill. mászófal) feltüntetése, a frissen felfestett kerékpáros útjelzések és az Országos Kéktúra útvonalában történt változások térképi és szöveges közlése, de új fotókkal, aktualitásokkal gazdagodtak a túraleírások, településismertetők is, Sárospatak, Sátoraljaújhely és Tokaj anyagát várostérkép egészíti ki.
Továbbra is figyelmet szentelünk a Pálháza–Rostalló kisvasút bemutatásának, s az 1980-ban felszámolt, feledheteten hegyközi kisvasút archív fotókkal megidézett emlékének, s persze nem maradt el a Hegyalja szőlő- és borkultúrájának megismertetése sem.

 

A turistakalauz az Északi-középhegység legkeletibb tagját, a páratlan természeti szépségű, jellegzetes vulkáni kúpok, sátorhegyek, és dombok uralta vidéket mutatja be. A táj jelentős történelmi múlttal, sokszínű kultúr- és ipartörténeti emlékekkel rendelkezik. A látnivalók felsorolása mellett a kiadvány télisport lehetőségeket, kerékpáros- és vízitúra-útvonalakat is ajánl. A kiadványban helyet kapott az UNESCO világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja borvidék történetének bemutatása.

Adatok
cím
Zempléni-hegység turistakalauz
alcím
1:40.000
kiadó
Cartographia
kiadási év
2011
oldalszám
155
kötés
puha kötés
Témakör
Útikönyvek, térképek, földgömbök
Cikkszám
9789633531419
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!