+36-56/414-834
Tartalom
Római tálak Pannóniában (dr. Pető Mária)
7
Római konyha, római szakácsművészet
Vendéglátó rómaiak
8
Római étkezési szokások
9
Vendégfogadók és kocsmák
10
Bevásárlás a forumokon
19
A római parasztok ételei
22
Furcsaságok a római birodalom népeinek konyháján
32
A római szakács
34
Tanácsok a helyes táplálkozáshoz
35
Mielőtt főzni kezdenénk ....(Bajtala István - Marczinek László)
37
Mi a teendő a zöldségekkel?
A zöldségek felaprítása
Mi a teendő a húsokkal?
39
Csontozás
Csontozás után
Miből mi készüljön?
41
A tűzhely előtt (Bajtala István - Marczinek László)
42
Ezek az alapműveletek
Ezt is illik tudni!
43
Hogyan kell használni a cserépedényt? (Bajtala István - Marczinek László)
46
Köretek
47
Zöldségköretek
48
Angolos zöldségköretek
49
Franciás zöldségköretek
50
Lengyeles főzelékek
Rizsköretek és puliszka
51
Tésztaköretek
52
Gyümölcsköretek
54
Halételek
55
Ételek marhahúsból
59
Ételek borjúhúsból
67
Ételek sertéshúsból
71
Ételek bárány és ürühúsból
80
Ételek baromfihúsból
84
Vadételek
94
Ami a vadételekhez nélkülözhetetlen
95
Lássuk a "medvét"!
96
Hús helyett
106
Böngésző
108
Az antik szerzőkön kívül felhasznált fontosabb irodalom
A szövegben előforduló ókori mértékegységek
Receptek ábécében
109