Az emberi test egy önmagát folyamatosan gyógyítani és megújítani képes szervezet, mely életerejét az elfogyasztott élelemből meríti. Ám amíg egyes ételek táplálják és energiával töltik fel, mások mérgekkel, vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik. Azonban az élő étrend számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj és, hogy olyan krónikus betegségekből gyógyítsák ki magukat, mint például az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálja a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, és több mint száz receptet.
Tartalom
Előszó a magyar kiadáshoz
|
11
|
Az amerikai kiadó előszava
|
15
|
Bevezető
|
17
|
Amit régen nem tudtunk, de ma már igen
|
20
|
Tények az élő, nyers táplálékról
|
43
|
Éljünk hosszabban, jobban: program a testi egészségért
|
69
|
A gond néha a fejünkben van: program a szellemi egészség megteremtésére
|
99
|
A táplálék energiájának kiszámítása: élő ételek és a testsúly szabályozása
|
123
|
Hogyan váljunk az éllő ételekkel vegetáriánussá?
|
143
|
A Hippokratész Egészségmegőrző Program előnyei
|
158
|
Már bevásárláskor gondoljunk az egészségünkre!
|
180
|
Élő ételek a konyhában
|
203
|
Étkezés otthon és házon kívül
|
221
|
Jó étvágyat! - Receptek élő, nyers ételekből
|
227
|
Előételek
|
228
|
Kenyérfélék
|
231
|
Vaj helyett
|
233
|
Levesek
|
233
|
Saláták
|
239
|
Salátaöntetek
|
246
|
Főételek
|
251
|
Édességek
|
259
|
Ivólevek és italok
|
263
|
A hozzávalók
|
268
|
Felhasznált irodalom
|
270
|