Mitől öregszünk, és mi hiányzik modern étrendünkből, ami miatt olyan könnyen esünk degeneratív betegségek áldozatául? Az ételek mely természetes elemei jelenthetik a kulcsot az élet meghosszabbításához? Sok egyéb mellett ezeket a lenyűgöző kérdéseket feszegeti ez a fontos és időszerű könyv. Amikor fiatalok vagyunk, a belsőleg, magunk termelte enzimek sejtmegújító hatásának köszönhetően szépek vagyunk, üdék és energikusak. Enzimeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. De korunk előrehaladtával belső enzimjeink kifogynak. Enzim-energiánk nagy részét meggondolatlanul elpazaroljuk életünk során. Az a szokás, hogy az ételt megfőzzük és vegyi anyagokkal feldolgozva esszük, valamint az alkohol, kábítószerek és az egészségtelen ételek fogyasztása iszonyatos mennyiségű enzimet von el a véges készletből. Hacsak nem teszünk ez ellen, emésztő és betegségelhárító képességünk gyengül, ami akkut egészségügyi panaszokhoz, elhízáshoz és krónikus betegségekhez vezethet. Sokan öregszenek idő előtt, vagy halnak meg középkorúan, kik visszaéltek enzimeikkel. A nyers étrend Dr. Howell több mint ötven évnyi kutatómunkáját és kísérleteit összegzi. A szerző elárulja, hogyan takarékoskodhatunk enzimjeinkkel, hogy fenntartsuk a belső egyensúlyt. Ahogy testünk visszanyeri erejét és életenergiáját, annál inkább fenn tudjuk tartani a normális testsúlyunkat, le tudjuk győzni a betegségeket és elő tudjuk segíteni saját gyógyulásunkat.
Tartalom
Előszó a magyar kiadáshoz
|
8
|
Előszó
|
11
|
Bevezető
|
13
|
Bevezetés az enzimdús táplálkozás elméletébe
|
21
|
A táplálék-enzimek életet adnak
|
39
|
Az enzimek belső élete
|
59
|
Két jelentős felfedezés
|
85
|
A végzetes technológia
|
113
|
Hogyan fordítsuk az enzimeket a magunk hasznára
|
149
|
Amit nem tudunk a nyers ételekről
|
177
|
Az életmentő enzimek: a böjtölés titka
|
191
|
Vegyük a lipázt a szívünkre
|
213
|
Függelék
|
229
|