Bevezetés |
5 |
A másodvetésű szántóföldi növények termesztésének jelentősége |
7 |
A másodvetésű szántóföldi növények termesztésének feltételei |
14 |
Természeti feltételek |
15 |
Közgazdasági feltételek |
19 |
Agrotechnikai és biológiai feltételek |
20 |
Műszaki feltételek |
21 |
A termesztés általános agrotechnikája |
23 |
Az elővetemény megválasztása, vetési sorrend |
24 |
A faj, a fajta és a hasznosítási mód megválasztása |
27 |
Tápanyagigény, trágyázás |
27 |
Talaj-előkészítés |
29 |
Vetés |
33 |
Növényápolás |
34 |
Öntözés |
34 |
Növényvédelem |
37 |
Betakarítás |
37 |
A termesztés gazdasági kérdései |
39 |
A termesztés ökonómiai értékelése |
39 |
Az ökonómiai értékelés alapelvei |
39 |
A termelési érték kiszámításának módszere |
40 |
A termelési költség kiszámításának módszere |
42 |
Az ágazat jövedelmének kiszámítása |
44 |
Az egyéb gazdasági mutatók kiszámítása |
44 |
A főbb másodvetésű növények termesztésének technológiai változatai |
45 |
A termelési technológiák kialakítása |
45 |
A hozamok megtervezése |
47 |
A ráfordítások |
47 |
Az állóeszköz-lekötés |
56 |
A termesztés gazdaságosságának vizsgálata |
57 |
Vizsgált gazdasági mutatók |
57 |
A másodvetésű növényekkel kapcsolatos döntések előkészítése |
81 |
A döntés-előkészítés jelentősége |
81 |
A takarmánynövények termesztésének gazdasági értékelése |
82 |
Az árunövények termesztésének gazdasági értékelése |
89 |
A másodvetésű növények agrotechnikája |
91 |
A szemes kukorica termesztése |
91 |
A silókukorica termesztése |
106 |
A szójás silókukorica termesztése |
127 |
A takarmánycirkok termesztése |
129 |
A kukoricacsalamádé termesztése |
146 |
Másodvetésű növénytársítások |
149 |
A borsós csalamádé termesztése |
149 |
A napraforgós csalamádé termesztése |
151 |
A szudánifüves kukorica termesztése |
151 |
A borsós, kukoricás szudánifű termesztése |
152 |
A silónapraforgó termesztése |
152 |
Napraforgó-zöldtrágya |
153 |
A szója termesztése |
154 |
A csillagfürt termesztése |
162 |
Csillagfürt-zöldtrágya |
166 |
A homoki bab termesztése |
167 |
A tarlórépa termesztése |
168 |
A takarmányrepcék termesztése |
170 |
A tarlóburgonya termesztése |
181 |
A zöldbab termesztése |
187 |
A dugványrépa termesztése |
191 |
A köles termesztése |
194 |
A csemegekukorica termesztése |
196 |
Másodvetésű zöldtrágyanövények termesztése |
198 |
A zöldtrágyanövények termesztésének jelentősége |
198 |
A másodvetésben (kettős termesztésben) termesztett növények zöldtrágyázási rendszere |
200 |
A zöldtrágyanövények termesztésének általános technológiája |
203 |
Kisebb (helyi) jelentőségű másodvetésű növények termesztése |
204 |
A mohar termesztése |
204 |
A csumiz termesztése |
205 |
A kanáriköles (fénymag) termesztése |
206 |
A kölesfű (japánköles) termesztése |
207 |
A polánka termesztése |
209 |
A takarmánykáposzta termesztése |
210 |
A takarmány-kelkáposzta termesztése |
212 |
A fehér mustár termesztése |
213 |
Az alexandriai here termesztése |
214 |
A perzsa here (fonákhere) termesztése |
216 |
A szeradella termesztése |
217 |
A facélia termesztése |
218 |
A takarmánytök termesztése |
220 |
Ésszerűbb szántóföld-hasznosítás másodvetésű takarmánynövényekkel |
227 |
Kettős termesztés az élenjáró mezőgazdasági üzemekben |
230 |
A szolnoki Gabona- és Iparinövények Termesztési Rendszer |
230 |
A cibakházi Vörös Csillag Mgtsz. |
232 |
A Pápai Állami Gazdaság |
233 |
A Tiszaföldvári Lenin Mgtsz |
234 |
A Dalmandi Mezőgazdasági Kombinát |
236 |
A Mezőhéki Táncsics Mgtsz |
238 |
A Békéscsabai Állami Gazdaság |
240 |
A Ráckevei Aranykalász Mgtsz |
241 |
A másodvetésű növények termesztésének fejlesztési lehetőségei |
244 |
Irodalom |
250 |