Bevezetés
|
5
|
A juhtenyésztés világgazdasági helyzetéről
|
5
|
A juhtenyésztés helye a népgazdaságban
|
7
|
A juhtenyésztés változó üzemgazdasági formái
|
11
|
Takarmányozási ismeretek
|
13
|
A juhok táplálóanyagainak csoportosítása
|
13
|
A zsírok
|
14
|
Nitrogénmentes kivonható anyagok
|
14
|
Nyersrost
|
15
|
Nitrogéntartalmú táplálóanyagok
|
15
|
A fehérjekoncentráció fogalma és számítása
|
16
|
Ásványi anyagok, egyéb anyagok
|
16
|
A kérődző állatok emésztésének sajátosságai
|
17
|
Miért szükséges az előgyomrok mielőbbi üzembe helyezése
|
18
|
Amit a kérődzésről tudni kell
|
19
|
Fehérjéből ammónia, ammóniából fehérje
|
20
|
A juhok táplálóanyag-szükséglete
|
22
|
Hízóbárányok takarmányozása
|
30
|
A tenyészjuhok takarmányozása
|
34
|
A juhok nyári takarmányai
|
36
|
Gyepek
|
36
|
Alkalmi legelők és tarlók
|
37
|
Az itatásról
|
39
|
A juhtenyésztés épület- és eszközigénye
|
40
|
Rövid fajtaismeret
|
48
|
Szaporítás
|
52
|
A juhok szaporodásának élettani alapjai
|
52
|
A termékenyülési és szaporasági mutatók nemzetközileg egységesített rendszere
|
61
|
Hogyan javítható a juhok hústermelő képessége?
|
63
|
A párosítás irányelvei és a különböző párosítási módok
|
65
|
Mikor ellessünk?
|
68
|
Hogyan lehet sűrítve elletni?
|
69
|
A kosok és anyák előkészítése a párzásra
|
75
|
Az üzekedő anyák felismerése és kiválogatása
|
76
|
A termékenyítés nyilvántartása
|
77
|
Az ellés
|
78
|
Báránynevelés
|
80
|
A szopós bárányok gondozása
|
80
|
Mesterséges báránynevelés
|
84
|
A korai választást követő gyorshizlalás
|
89
|
A hizlalást jelentősen befolyásoló hatások
|
90
|
A bárányhizlalás technológiai irányelvei
|
101
|
A tenyésztésre szánt bárányok kiválasztása és nevelése
|
103
|
A tenyésztésre szánt bárányok jelölése
|
104
|
A kiválasztás és nevelés korszerű irányelvei
|
105
|
A növendék és hízó bárányok egészségvédelme
|
109
|
Az elletés és a mesterséges nevelés higiéniai feltételei
|
109
|
Hiánybetegségek
|
111
|
Bélhurut, bélgyulladás
|
113
|
Idült felfúvódás
|
114
|
Húgykövesség
|
114
|
Rézmérgezés
|
115
|
Enterotoxémia
|
116
|
Hólyagos bőrgyulladás
|
117
|
Parazitás bántalmak
|
118
|
Vágójuhok minősítése élő és vágott állapotban
|
120
|
A juhok szállítása
|
128
|