„Fogyasszon ételeket. Ne túl sokat. Főleg növényeket.” – foglalja össze Michael Pollan a helyes táplálkozás legfontosabb szabályait. Ám arra is felhívja a figyelmünket, hogy a feladat korántsem olyan egyszerű, mint ahogy ezek alapján gondolnánk. Mit értünk pontosan „étel” alatt?
Milyen élelmiszernek tekintett termékek nem tartoznak bele a legnagyobb jóindulattal sem ebbe a kategóriába? És hogyan fogyasszuk el a valódi ételeket ahhoz, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket?
A táplálkozáskutatás témakörében Michael Pollan ma a világ egyik legelismertebb gondolkodója. Könyvei, amelyek az egészséges táplálkozás legkorszerűbb elméleteivel ismertetik meg az olvasókat, a világ számos országában kerültek a sikerlisták élére. Életadó ételeink című könyvét megdöbbentő felvetései és hatékony, praktikus tanácsai mellett humoros stílusa teszi igazán élvezetes olvasmánnyá.