Bevezető |
5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? |
7 |
A vitaminokról |
19 |
Ízekről-fűszerekről |
22 |
A korszerű konyha berendezése |
27 |
Városi konyha |
27 |
Vidéki konyha |
29 |
A háztartás megszervezése |
31 |
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások |
33 |
Előkészítő eljárások |
33 |
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez |
40 |
Az anyagok lazítása |
40 |
Ízesítés |
41 |
Sűrítés |
41 |
Rántáskészítés |
42 |
Habarás |
43 |
Bundázás (panírozás) |
44 |
Bundázás más módjai |
44 |
Lerakás, rétegezés |
44 |
Töltés |
45 |
Derítés, tisztítás |
45 |
Áttörés, passzírozás |
45 |
Sűrűre főzés vagy verés |
46 |
Habverés |
46 |
Kocsonyásítás zselatinnal |
47 |
Befejező eljárások |
47 |
Tálalás, terítés |
47 |
Segítőtársaink a konyhában |
50 |
Kuktafazék |
50 |
Teflonedények |
53 |
Alumínium fólia (alufólia) |
53 |
Rostsütők |
54 |
Ételleírások |
57 |
Levesek |
58 |
Zöldséglevesek |
61 |
Húslevesek |
67 |
Habart gyümölcslevesek |
73 |
Rántott levesek |
75 |
Tésztalevesek |
76 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek |
78 |
Vegyes levesek |
79 |
Levesbe való betétek |
80 |
Előételek |
85 |
Sós felfújtak (pudingok) |
86 |
Tészta előételek |
91 |
Főzelékek |
99 |
Burgonya |
99 |
Zöldfőzelékek |
105 |
Zöldséges egytálételek |
124 |
Gombás egytálételek |
143 |
Húsok |
147 |
A húsokról általában |
147 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése |
148 |
Marhahúsok |
150 |
Borjúhúsok |
163 |
Sertéshúsok |
168 |
A sertés házi feldolgozása |
173 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) |
181 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék |
182 |
Szárnyasok |
187 |
Csirkeételek |
188 |
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése |
193 |
A kacsa sütése |
194 |
A hízott liba feldolgozása |
195 |
A pulyka feldolgozása |
200 |
Pecsenyék házinyúlból |
202 |
Vadak |
204 |
Halak |
210 |
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz |
216 |
Tojásételek |
224 |
Meleg szendvicsek |
234 |
Köretek |
238 |
Mártások |
242 |
Meleg mártások |
243 |
Hideg mártások |
247 |
Saláták |
252 |
Hidegkonyha |
263 |
Szendvicsek |
280 |
Meleg tészták |
258 |
Főtt tészták |
285 |
Puliszkafőzés |
294 |
Burgonyás tészták |
295 |
Palacsinták |
297 |
Vegyes tészták |
302 |
Kelt tészták |
304 |
Rétestészták |
311 |
Rétestöltelékek |
313 |
Édes felfújtak |
315 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek |
320 |
Leveles tészták |
323 |
Hajtogatott leveles vajastészták |
323 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta |
329 |
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták |
329 |
Hájas tészták |
331 |
Különböző leveles tészták |
334 |
Sütemények |
335 |
Égetett vagy forrázott tészták |
335 |
Kevert tészták |
337 |
Omlós tészták vagy linzerek |
343 |
Élesztős omlós tészták |
343 |
Élesztő nélküli omlós tészták |
346 |
Vegyes édes aprósütemények |
354 |
Mézes tészták |
363 |
Sós aprósütemények |
366 |
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez |
371 |
Torták |
373 |
Sütemények-torták sütés nélkül |
383 |
Tortakrémek-tortabevonatok |
386 |
Vegyes édességek |
395 |
Habok, krémek |
395 |
Gyümölcsből készített édességek |
406 |
Gyümölcssaláták |
412 |
Fagylaltok-parfék |
416 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák |
422 |
Italok |
425 |
Turmix-italok |
435 |
Befőzések |
437 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez |
446 |
Gyümölcsízek (lekvárok) |
448 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) |
451 |
Gyümölcskocsonyák-zselék |
455 |
Gyümölcsszörpök |
457 |
Főzelékfélék tartósítása |
459 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék |
459 |
Sózással tartósított zöldségfélék |
462 |
Szárított zöldségfélék |
463 |
Savanyúságok |
465 |
A korszerű konyha új anyagai |
468 |
Gyorsfagyasztott ételek |
468 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? |
470 |
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? |
471 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról? |
473 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? |
475 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? |
477 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? |
479 |
Félkész ételek - por és pehely alakban |
480 |
Tudnivalók a konzervekről |
485 |
Főzés-sütés a szabadban |
487 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? |
488 |
Mit főzhetünk a szabadban? |
489 |
Mit süssünk a szabadban? |
490 |
Rostonsültek |
491 |
Nyársonsültek |
495 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása |
496 |
Alufóliában sültek |
497 |
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban |
500 |
Alapanyagok |
501 |
Ízesítők |
502 |
Különféle tanácsok |
505 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? |
505 |
Egyéb tanácsok |
506 |
Elrontott ételek helyrehozása |
509 |
Maradék ételek felhasználása |
511 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? |
512 |
Tárgymutató |
515 |