Köszönetnyílvánítás |
13 |
Előszó |
14 |
Bevezetés |
15 |
Az alapok |
17 |
Táplálkozás - a nagy téma |
18 |
Fogalommagyarázat |
19 |
Mi az energia? - Mi a szerv-energia? |
19 |
Az energiák leírása (Az akupunktúrás meridiánok) |
20 |
Belső óránk: a szerv-óra |
20 |
Az öt elem kerék és testünk jó klímája |
22 |
Az agy egységesítése |
24 |
Miért fontos az agyféltekék egységesítése? |
25 |
A bal és a jobb agyfélteke |
26 |
A szív egységesítése |
27 |
A szív energetikai szempontból |
28 |
Az allergia |
29 |
Hogyan jön létre az allergia? |
29 |
A funkcionális területeket érintő allergiák egész évben elkísérnek |
31 |
Vita a táplálkozásról |
32 |
Táplálékunk összetétele |
32 |
Vita a táplálkozásról az allergia szemszögéből |
32 |
Az allergiás szereti allergénjét! |
33 |
Mire jó a kineziológiai táplálkozás? |
34 |
Rejtett allergiák |
36 |
Mindenkinek van gyengéje |
36 |
Saját felelősségünk .- egy fontos pont |
36 |
Két fontos elv a rejtett allergia megelőzésére |
37 |
A nyers ételek szerelmesei |
38 |
Egy előadás élménye: táplálkozás és allergiák |
38 |
További vizsgálódások |
40 |
Szervek és érzelmek |
40 |
Függőségek |
40 |
Gyógyszerek |
42 |
Szabadság és függőség |
42 |
A mellékvesék |
43 |
A gerincvelő folyadék |
45 |
Az állkapocs izület |
46 |
A táplálék hatása testünkre |
48 |
Az evés energiát használ fel |
48 |
Az úgynevezett "üres kalóriák" |
48 |
A számlát később nyújtják be |
48 |
Az evés és az energia |
49 |
Éberség a munkahelyen |
50 |
Ellenőrizze magát! |
50 |
A cukor |
50 |
A cukorpótlók |
51 |
A méz a cukor alternatívája? |
52 |
A gyümölcsben lévő cukor |
53 |
Rejtett cukor |
53 |
A cukor csökkentése nem segít |
54 |
A homeopátiás hatás |
54 |
A cukor hatása szerveinkre és a szervek energiájára |
55 |
Hogyan érjük el stressz nélkül a nulla-megoldást? |
56 |
A cukor és fogszuvasodás |
57 |
Tanulmány a fegyencekről és a cukorról az USA-ban |
57 |
Összefoglalás |
57 |
A leggyakoribb élelmiszerek leírása |
59 |
A só |
59 |
A bors |
60 |
Egy hétköznapi zöldség - a burgonya |
60 |
A gabonák |
61 |
A kenyér |
61 |
A müzli |
62 |
A tojás |
62 |
A zsírok és olajok |
63 |
A hús |
63 |
Fagyasztott és konzerv zöldségek |
63 |
A legjobb: a víz |
64 |
A tea |
64 |
A gyógyteák |
68 |
A kávé |
69 |
Az alkohol |
69 |
A bor |
70 |
A sör |
71 |
A röviditalok |
72 |
A whisky |
72 |
Az egészséges táplálkozás alapszabályai |
74 |
A legtöbb allergiát kiváltó élelmiszerek |
75 |
A paradicsom |
75 |
Paradicsom-történetek |
75 |
A paprika |
77 |
A földieper |
78 |
A kiwi |
78 |
A tej |
79 |
A joghurt |
80 |
A sajt |
81 |
Hogy néz ki mindez a gyakorlatban? |
82 |
Étkezési terv |
82 |
A reggeli |
83 |
A második reggeli |
85 |
Az ebéd |
86 |
Vacsora 16 és 18 óra között |
86 |
A nyugalom pillanata - az asztali ima |
86 |
Vizsgálódások, amelyeket komolyan kell vennünk |
88 |
A közvetlen és közvetett élelmiszer-megbetegedések |
88 |
Az öndiagnózis első lépése |
88 |
A fogyás |
89 |
Hízás |
90 |
A kalóriák |
90 |
Az evés és a nyári szabadság |
90 |
Az "üresek" filozófiája |
91 |
A kilencvenes évek mottója |
93 |
A gyakorlatok |
95 |
Hogyan érhetjük el a fiziológiai folyamatok egyensúlyát? |
97 |
Testmozgás |
97 |
A cselekvés a jelszó |
97 |
A lélegzés központosítása: az arany twist |
98 |
Étkezés előtt: a víziló |
100 |
Étkezés után: a csípő nyolcas |
102 |
Ha nem jó a közérzetünk |
104 |
Gyomorrontás: mudra egyensúly |
105 |
Az ideges evés: mudra egyensúly |
106 |
Még egy szó a mudrákról |
107 |
A receptek |
109 |
Receptek |
111 |
Kezdjük helyesen a napot - a reggeli |
112 |
Az ebéd |
117 |
Étkezés 16 óra után - a vacsora |
135 |
Különleges alkalmakra: sütemények és édességek |
160 |
Zárszó |
166 |
Függelék |
167 |
Mi a kineziológia? |
169 |
Mi a Touch for Health? |
170 |
Mi az Edu-kinesztetika (E-K)? |
171 |
Hogyan lehet kineziológiát tanulni? |
172 |