Ízig-vérig „székelyesre” kerekedett a 2017-es Székely Kalendárium is, ami elsősorban a témaválasztásban érhető tetten, de a képillusztrációk is eme csodálatos táj szépségét ecsetelik. Most is hangsúlyos teret kapott a székely történelem, hagyomány- és legendavilág, az erdélyi magyar gasztronómia, és nem csak ételreceptek formájában. Ismét szó esik a Kárpát-kanyar egyik legnagyobb értékéről, a borvizekről, de emellett megannyi kuriózummal találja magát szembe az olvasó. Székelyföld kincsestárának egyfajta keresztmetszetét nyújtja ez a könyv, amibe a természeti látnivalótól az épített örökségig, a sajátos gondolkodásmódtól az ősi népi tudásig, a góbéságtól a szellemi alkotásig minden beletartozik, nem tévesztve szem elől mindazokat, akikre büszkék lehetünk, éljenek itthon vagy bárhol a nagyvilágon. Kocsis Károly szerkesztő most is azt nyomatékosítja, hogy a Kárpát-medence eme szeglete olyan egyedülálló csodáját képezi a földkerekségnek, amit minden magyarnak ismerni, felfedezni majdhogynem kötelező. Ezt az ismeretanyagot olyan formában, kivitelezésben jeleníti meg a 272 oldalas, teljesen színes kötet, hogy az Olvasó az év minden napján örömmel lapozgathatja, és ha leteszi a kezéből, gazdagabbnak, büszkébbnek, elszántabbnak érzi magát. Elszántabbnak arra, hogy ezt a páratlan kincsestárat óvni, őrizni, továbbadni kell.