Bevezetés
|
5
|
A bárányhústermelés népgazdasági jelentősége
|
7
|
A juhállomány
|
9
|
A juh- és a bárányhústermelés piacának jellemzői
|
15
|
Az iparszerű bárányhústermelés és a mezőgazdasági üzem
|
22
|
Vemhes anyajuhok takarmányozása
|
25
|
A magzat fejlődése
|
27
|
A vemhes anyajuhok szervezetének fokozottabb igénybevétele
|
30
|
Vemhes anyajuh táplálóanyag-igénye
|
35
|
Az ellés vagy bárányozás
|
41
|
A vemhesség
|
43
|
Az ellés
|
43
|
Báránynevelés szoptatással és indítótáppal
|
49
|
Az újszülött bárány gondozása
|
51
|
Ikresítés, dajkaság
|
53
|
A szoptatás
|
54
|
A kolosztrum jótékony hatása
|
55
|
A bárányok megjelölése
|
56
|
A szopások ideje és gyakorisága
|
58
|
A fogadtatóbattéria
|
58
|
Bárányóvoda
|
61
|
A báránycsere
|
63
|
Bárányiskola
|
64
|
A bárányelválasztás idejét meghatározó tényezők
|
66
|
Mesterséges báránynevelés
|
69
|
Mesterséges báránynevelés tejpótló tápszerrel
|
71
|
A bárány föcstejjel való ellátása az elválasztás után
|
73
|
A választási kor (anyajuhtól)
|
75
|
A bárányok szopókára szoktatása
|
76
|
Antibiotikum- és vitaminadagolás=stresszdiéta
|
79
|
Tejpótló tápszerek
|
79
|
A tejpótló tápszer koncentrációja
|
83
|
Tejpótló tápszer mennyisége
|
85
|
A mesterséges báránynevelés takarmányozási modellje
|
8
|
Etetési technika
|
88
|
A tápszerek itatásához szükséges berendezések
|
88
|
Italautomaták
|
91
|
A csoport nagysága
|
91
|
A tejpótló tápszerek etetésének idejét meghatározó tényezők
|
96
|
Báránynevelő szilárd takarmányok, indítótápok
|
98
|
Széna és víz
|
99
|
Súlygyarapodás
|
100
|
Takarmányértékesítés
|
101
|
Veszteségek a mesterséges báránynevelés idején
|
101
|
A mesterséges báránynevelő hőmérséklete
|
103
|
Egy bárányra jutó férőhelyterület
|
103
|
Tejesbárány-hizlalás
|
113
|
Az expressz pecsenyebárány-hizlalás különböző módjai
|
115
|
Expressz pecsenyebárány-hizlalás öntözött gyepen
|
132
|
Éves pecsenyebárány-hizlalás
|
135
|
Az éves pecsenyebárány hizlalásának korszerű formája
|
137
|
Nagyüzemi juhászatok tartástechnológiája
|
141
|
Szakosított telepek
|
143
|
A juhistálló berendezése, felszerelése
|
145
|
Juhápolás
|
149
|
A tartástechnológia berendezései képekben
|
152
|
Anyajuhok és bárányok egészségvédelme
|
163
|
A korszerű egészségvédelem teendői
|
165
|
Az anyajuhok betegségeinek megelőzése
|
165
|
A beteg állat bejelentése
|
174
|
A szopós bárányok egészségvédelme
|
174
|
A hízó bárányok egészségvédelme
|
175
|
A növendékek egészségvédelme
|
176
|
A hizlalt bárányok szállítása, mérlegelése
|
177
|
A szállítás megszervezése
|
179
|
Szállítás telepen belül és telephelyek között. Mérlegelés
|
180
|
Kamionos szállítás
|
182
|
Bárányszállítás vagonban
|
183
|
Bárányszállítás hajóval
|
183
|
Szállítás tehergépkocsival, illetve vontatóval
|
184
|
A hizlalt bárányok szállítása képekben
|
185
|
A hizlalt bárányok levágása, feldolgozása
|
191
|
A bárányhúsexport jelentősége
|
193
|
A hortobágyi juhvágóhíd
|
194
|
A bárányok átvétele és kábítása
|
196
|
A bőr lefejtése
|
198
|
A hús letisztítása
|
200
|
A hús hűtése és fagyasztása
|
201
|
Bárány és kifejlett juh húsának húsipari felosztása
|
205
|
A juhbőrök kezelése
|
207
|
A vágóérték fogalma, a vágójuhok minősítése
|
211
|
Az állatok vágóértéke
|
213
|
A vágójuhok minőségét befolyásoló tényezők
|
214
|
A vágójuhok hús- és faggyúkitermelési követelményei
|
220
|
A juh- és bárányhúsfogyasztás
|
221
|
A juh- és bárányhúsfogyasztás alakulása hazánkban és külföldön
|
223
|
Mi minden készíthető bárány- és juhhúsból?
|
225
|
Irodalom
|
237
|