Kedveli Ön a fokhagymát? Három oka is van, hogy igennel feleljen. 1.: a fokhagymás ételeknek fenséges az illatuk. A 2. ok az íze, amiről a legjobb szakácsok regéket tudnának mesélni, kezdve a leheletnyi finom fokhagymás ízesítéstől egészen a fokhagymadús csodákig. A 3. ok egészségügyi természetű, mivel már évezredek óta ismert (csak néha feledésbe merült) a gyógyhatása tengernyi betegség gyógyításában, illetve megelőzésében.
Nem szereti Ön a fokhagymát? Mert azt mondja, nem illata van, hanem szaga? Igazából nem a fokhagyma kellemetlen szagú, hanem a fokhagymát evő ember. Nem szereti, mert az íze mindenen áthatol, minden fűszert elnyom? Talán csak rossz a fűszerezési technikája, nem megfelelő arányban és mennyiségben használja őket. Nem szereti, mert egy növény nem lehet igazi gyógyszer. Ebben téved talán a legnagyobbat, mert gyógyszerészek, biológusok a megmondhatói annak, hogy milyen sok hatásos gyógyszernek növényi eredetű hatóanyagi vannak.
Reméljük, hogy Ön e könyv elolvasása után a fokhagymaimádók közé fog tartozni, mert e műből nemcsak a fokhagyma áldásos hatásait, hanem az esetleges „kellemetlenségek" elkerülését is megtanulhatja. Ráadásul, ha Ön egyben háziasszony is, igen jó recepteket is olvashat.
S ezek után mi csak egyet kívánunk: sok örömet leljen e könyvecske elolvasásában.