Megettem már a kenyerem javát, és ha ránézel, a bajuszomra láthatod, hogy már sok tavaszt megértem. Ennek ellenére még mindig úgy érzem, hogy a disznóságból igen sok vár még rám. Felnőtt emberként, 50 körül lehettem, úgy gondoltam, hogy elszegődöm szakács inasnak az esztergomi Hévíz Étterembe. Most is szeretettel gondolok vissza Rozikára, az étterem főnökasszonyára, és az ott eltöltött két évre. Imádok főzni és jókat enni.
Boldog vagyok, ha az elkészített ételeim maradéktalanul elfogynak. A receptek java részét a konyhámban elkészítettem és vendégül láthattam barátaimat: pl. Benkő Pétert, Mikó Istvánt, Győri Pétert, Nagy Gábort, Boros Zoltánt, színművészeket, és még rajtuk kívül sok mást is.
Bízom benne, hogy ez a könyv közös örömünkre szolgál. Szeretettel kívánok jó étvágyat!
Mészáros István