Előszó |
5 |
A kisüzemi pulyka-, gyöngyös- és galambhústermelés közgazdasági jellemzői (Dr. László Lajosné) |
7 |
A pulyka-, a gyöngytyúk- és a galambhústermelés, -fogyasztás alakulása |
7 |
A kistermelés jövedelmezőségi viszonyai |
11 |
A fejlesztés lehetősége, iránya |
12 |
A termelés feltételeinek megteremtése |
14 |
Amit az adózásról tudni kell |
15 |
Pulykahústermelés (Benedek András) |
19 |
Termelésszervezés |
20 |
A nagyüzem kapcsolatfelvétele a kistermelővel |
21 |
A kapcsolat tartása |
22 |
A pulykanevelésre vállalkozó kistermelővel szemben támasztott követelmények |
23 |
Az elszámolás módja |
24 |
A pulykanevelés három fázisának legfontosabb termelési mutatói |
28 |
Az üzemarányok |
29 |
A pulykahústermelésben szerepet játszó hibridek |
30 |
A hazánkban forgalmazott hibridek |
31 |
A pecsenyepulyka utónevelése |
34 |
A pulyka-utónevelő és berendezése |
34 |
Az utónevelő épület |
34 |
Az utónevelő gépészeti és technológiai berendezései |
34 |
Állománysűrűség |
44 |
Az előnevelt pulykák szállítása, fogadása |
45 |
Istállóklíma a utónevelés alatt |
52 |
A hőmérséklet |
52 |
A páratartalom |
54 |
A szellőztetés |
54 |
A megvilágítás |
56 |
A takarmányozás |
57 |
Az itatás |
62 |
A vágás időpontja |
63 |
Nyilvántartások |
63 |
A gondozás alapelvei |
65 |
A pecsenyepulykával szemben támasztott minőségi követelmények |
67 |
A pecsenyepulyka átadásakor előforduló hibák |
68 |
Általános minőségi követelmények a szabvány szerint |
68 |
A pecsenyepulyka átadása vágásra, szállítása |
70 |
Gyöngytyúkhústermelés (Pintér Levente) |
73 |
Forgalmazás, termelésszervezés |
75 |
A gyöngytyúkhústermelésben szerepet játszó hibrid |
77 |
A pecsenyegyöngyös nevelése |
79 |
A pecsenyegyöngyösnevelés feltételei (intenzív nevelés) |
80 |
A nevelőépületek előkészítése a naposállatok fogadására |
81 |
A naposgyöngyösök fogadása, almozás |
83 |
Állománysűrűség |
84 |
Szellőztetés, páratartalom |
86 |
Fűtés, hőigény |
87 |
Megvilágítás |
88 |
Takarmányozás, itatás |
89 |
Takarmánykiegészítés |
93 |
Általános tennivalók |
93 |
A félintenzív nevelés |
95 |
Elhelyezés, előkészítés a fogadásra, állománysűrűség |
96 |
Kifutóztatás |
96 |
Hőmérséklet |
96 |
Megvilágítás |
97 |
Almozás |
98 |
Takarmányozás, itatás |
98 |
Testtömeg-gyarapodás |
98 |
A pecsenyegyöngyössel szemben támasztott minőségi követelmények |
100 |
A pecsenyegyöngyös szállítása |
102 |
Higiéniai és állategészségügyi tudnivalók |
105 |
Galambhústermelés (Dr. Ballai Attila) |
109 |
Termelésszervezés |
109 |
A kisüzemi galambhústermelésben szerepet játszó fajták |
112 |
Speciális haszongalambfajták |
113 |
A texán |
114 |
Óriás posta |
116 |
Carnoau |
117 |
A king fajta |
118 |
A húsgalamb-előállítás |
121 |
A tenyészanyag-megválasztás szempontjai |
121 |
Szaporaság |
122 |
Hústermelés |
125 |
Tenyészgalambok elhelyezése, tartása |
128 |
A galambházzal szemben támasztott követelmények |
130 |
A törzsállomány gondozása |
136 |
Volieres húsgalambtartás |
137 |
Ketreces húsgalambtartás |
138 |
Tenyésznövendék galambok nevelése |
141 |
Takarmányozás, takarmányértékesítés |
142 |
Tenyésznövendék galambok takarmányozása |
146 |
A húsgalambbal szemben támasztott minőségi követelmények |
147 |
Húsgalambok átadása vágásra, szállításra |
149 |
Irodalomjegyzék |
151 |
Függelék |
153 |
1. melléklet |
155 |
2. melléklet |
158 |